Vaker alleen zijn: 5 lees- en luistertips

alleen

Wat meer ‘honjok’ – alleen-tijd – aan je leven toevoegen schijnt positief te werken. Hoe zit dat dan precies? En hoe kun je er zelf mee beginnen? Deze lees- en luistertips over alleen-zijn helpen je verder. 

 1. Honjok – De Koreaanse kunst van het alleen leven – Francie Healey en Crystal Tai
  Honjok is de Zuid-Koreaanse term voor mensen die er voor kiezen om het alleen-zijn te omarmen. Zij kiezen vaak uit vrije wil voor zo’n leven. Dit boek gaat in op de ontwikkeling en het verschil tussen eenzaamheid en honjok. Met praktische tips om er in je eentje wat vaker op uit te gaan (zodra dat weer kan). (HarperCollins)
 2. Luisterboek Alleen op een eiland – Godfried Bomans en Jan Wolkers op Rottumerplaat
  Oorspronkelijk was het een radioprogramma van Gé Gouwswaard. In die serie werden Jan Wolkers en Godfried Bomans helemaal afgezonderd, op een onbewoond eiland van Nederland gezet: de zandplaat Rottumerplaat. Waar Bomans een verschrikkelijke week beleefde, vond Wolkers het een fantastische ervaring. Dit luisterboek is een verzameling van luisterfragmenten. (Rubinstein)
 3. Solo reizen – Hoe je in je eentje de wereld trotseert – Liesbeth Rasker
  In dit boek neemt journalist Liesbeth Rasker je mee naar de landen die ze bezocht, zoals Zweden, Italië, Thailand en De Filipijnen. Ook geeft ze tips voor als je zelf alleen op pad gaat en schrijft ze eerlijk over eenzaamheid, algemene misère en het luisteren naar je eigen gevoel. (Kosmos Uitgevers)
 4. Solo food – 72x koken voor jezelf – Janneke Vreugdenhil
  Veel mensen staan met liefde uren in de keuken voor hun gezin of vrienden, maar eten als ze alleen zijn een pizza voor de tv. Janneke Vreugdenhil laat zien dat lekker koken zonder publiek juist heel fijn kan zijn. (Podium)
 5. @psycholooghanan
  Het Instagramaccount van psycholoog Hanan Haddouch, waarop ze over allerlei onderwerpen, waaronder alleen-zijn, vertelt.
 • Een verhaal over honjok vind je in Flow 1.
Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE