Tekentip van Angela Keoghan

Zaterdag illustratiedag! We zetten onze favoriete illustratoren in de spotlight en vragen hem of haar om een gouden tip om zelf mee aan de slag te gaan. Lees meer over Angela Keoghan uit Nieuw-Zeeland. 

Kun je iets over jezelf en je werk vertellen?
“Ik ben opgeleid als fotograaf, maar na mijn studie kwam ik erachter dat illustreren was wat ik eigenlijk wilde. Omdat er bij mij in de buurt geen tekenopleiding was, leerde ik het mezelf en oefende ik ontzettend veel. Het voelde echt alsof ik mijn richting had gevonden. Nu werk ik thuis in mijn studio, met steun van mijn man Jayden.”

Hoe zou je je werk omschrijven?
“Grillig, fantasierijk en een beetje dromerig, onschuldig.  En ik schilder graag meerdere lagen over elkaar heen.”

Welke materialen en stijlen gebruik je?
“Grafiet- en Conté-potlood, papier, inkt, verf, maar ook verschillende druktechnieken, collages en gescand reliëf, gecombineerd met Photoshop.”

Wat vind je het leukst aan je werk?
“Ik hou ervan om met heel veel materialen te werken en vind het leuk als er door een foutje of toeval iets ontstaat op het moment dat je het ’t minst had verwacht. Dat het er ineens uitziet zoals je voor ogen had, zonder dat je het zo had bedoeld.”

Wat inspireert je?
“Ik reis graag en hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Ook de natuur en vintage illustraties zijn inspiratiebronnen.”

Hoe ziet je werkruimte eruit?
“Mijn studio zit in mijn huis op het platteland. Aan één kant zitten ramen die uitkijken op de tuin. Het staat er vol met spullen die ik in de loop der tijd heb verzameld, zoals porselein, aardewerk en beeldjes van dieren. Ze inspireren me en ik merk ook dat kinderen er blij van worden als ze een kijkje bij me komen nemen.”

Kun je iets over deze illustratie vertellen?
“Ik maakte ’m als illustratie bij een verhaal en vooral het ondeugende vind ik zo leuk. De gans duikt overal in de tekening op en is de mensen lekker steeds te slim af.”

Wil je een gouden tekentip met ons delen? 
“Ik probeer altijd een tekenboek en potlood bij me te hebben en ik heb de regel dat geen enkele tekening slecht kan zijn. Vergelijk jezelf ook niet met anderen: alleen jij kunt tekenen zoals jij dat doet.”

kleinAngelaKeoghan

Wil je meer lezen over illustreren? Neem eens een kijkje in de Flow Illustratiespecial.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN