Dit kun je met de borduurkaarten uit Flow 3

borduurkaarten

In Flow 3 vind je verschillende papieren kaarten waarop je kunt borduren. We spraken met Emily Barletta (die zelf altijd borduurt op papier) en delen een aantal tips. 

Hoe ben je gestart met het borduren op papier?

“Ongeveer twaalf jaar geleden haakte ik veel en maakte ik allerlei verschillende 3D-objecten waarop ik dan soms borduurde. Ik nam veel foto’s van details van gehaakte en geborduurde sculpturen, maar merkte dat ik de foto’s eigenlijk mooier vond dan de gemaakte werken. Ik startte met het ‘recreëren’ van de foto’s als tekeningen, door erop te borduren. Uit deze experimenten werd het werken op papier geboren.”

Wat is het grootste verschil met werken op stof?

“Ik vond het altijd lastig om te werken met stof omdat het flexibel is en je het moet spannen. Toen ik ontdekte dat ik op papier kon werken was ik daar erg blij mee.”

Waar ben je op dit moment mee bezig?

“Ik ben momenteel bezig met een project waarbij ik bloemen, affirmaties en portretten borduur. Het is voor een mij een project over genezing. De laatste jaren zijn erg moeilijk geweest, voor waarschijnlijk iedereen. En we kunnen allemaal wel wat genezing gebruiken.”

Heb je tips voor beginners die ook willen borduren op papier?

“Koop een handboor. Ik naai niet echt op papier zoals je op stof zou naaien, maar boor alle gaten voor. Op stof steek je gewoon de naald erdoor. Wanneer ik met papier werk, prik ik een gat en steek dan de naald daar doorheen.”

Verschillende steken

In het artikel in Flow 3 komen ook de handige filmpjes van Jessica Long naar voren. Zij legt op deze pagina op haar website uit hoe je verschillende borduursteken kunt gebruiken. Extra leuk wanneer je iets nieuws wilt proberen, of voor het eerst gaat borduren. In onderstaande video laat ze zien hoe je een hart borduurt.

Borduren met de borduurkaarten

Bij Flow 3 vind je drie verschillende borduurkaarten waarmee je zelf aan de slag kunt (en misschien heb je zelf nog wel oude ansichtkaarten die ook geschikt zijn). Flow’s Rachel probeerde het zelf en laat je twee steken zien die ze gebruikte.

We zijn heel benieuwd naar jullie borduurwerken. Tag je ons account op Instagram wanneer je aan de slag gaat? Heel veel succes!

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Rachel Vieth, Petra Kroon & Emily Barletta

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN