Papieren strik

Lisa Manuels van de winkel Elle Aime kan wel duizend dingen verzinnen om te maken met de papieren uit het Book for Paper Lovers: “Van enveloppen en slingers tot schriftjes – maar deze strik maakt me altijd vrolijk”. In deze tutorial legt ze uit hoe je een papieren strik maakt. Je kunt de template printen en gebruiken om oneindig veel papieren strikken mee te maken. Leuk om op een cadeautje te plakken, maar je kunt er ook een slingertje van maken. “Zelf hangt-ie ook in mijn werkplek aan de muur tussen allemaal kaartjes en illustraties die ik heb gemaakt of gehad.”

Wat heb je nodig?
– het Book for Paper Lovers van Flow Magazine
– een schaar
– een potlood
– een rolletje dubbelzijdig tape (of lijm)
– de strikken-template (geprint)

1. Knip de onderdelen van de strik uit. Er zijn drie verschillende maten, maar je kunt de onderdelen natuurlijk met elkaar combineren (zoals een grote strik met daaronder twee kleine lintjes).

20151127_Strik DIY door Elle Aime voor Flow_12. Zoek je favoriete papiertjes op in het boek en scheur deze uit. Het boek zit vol dubbelzijdige velletjes en die maken de strikken extra leuk! Zo zie je ook nog een gezellig kleurtje of patroontje aan de binnenkant van de strik.

20151127_Strik DIY door Elle Aime voor Flow_2 (1)3. Gebruik de geknipte onderdelen als malletje en trek deze over op het papier dat je hebt uitgekozen. Vergeet het lintje niet twee keer over te trekken; één keer met z’n staart naar rechts en één keer naar links.

20151127_Strik DIY door Elle Aime voor Flow_34. Het grootste stuk wordt de strik zelf. Pak één van de buitenste puntjes en breng deze naar het midden. Als je hem plat vouwt, heb je een 2D-strik, maar als je hem bol laat staan wordt het een 3D-strik. Plak de puntjes vast in het midden van de strik met een stukje dubbelzijdig tape (of lijm). Plak de lintjes onder de strik en gebruik het rondje als ‘knoop’ van de strik. Je kunt in plaats van het rondje papier ook eens een kraal, knoop of kleine pompom gebruiken!

20151127_Strik DIY door Elle Aime voor Flow_45. Je strik is klaar. Plak ze op cadeautjes, enveloppen, maak er een leuke slinger van of plak hem op een satéprikker en prik hem in een cakeje. Veel plezier!

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN