MAGGI ontwikkelde een bouillonblokje met nieuwe smaken, groente, kip en rund, in een nieuw jasje. De blokjes bevatten herkenbare kruiden en specerijen.
Smaakmaker
Via hettestpanel.nl probeerden 87 kookliefhebbers de drie nieuwe varianten thuis uit. En een aantal thuiskoks kwam naar de MAGGI kookstudio voor een workshop. Er werden niet alleen soepjes bereid, maar ook pasteitjes, ragout en risotto. Soraya Lago Gonzales (46) maakte een bouillon van bospaddenstoelen. “Ik ken de bouillonblokjes al jaren, en ben verrast door de nieuwe MAGGI bouillon kip. Een prima smaakmaker met goede textuur. Deze bouillon is een leuk gerecht, extra feestelijk door het bladerdeegdakje.”
Recept van de feestelijke bospaddenstoelenbouillon
Ingrediënten voor 6 personen:
– 2 stuks MAGGI bouillon kip tablet
– 1 bos bieslook
– 300 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, cantharellen)
– 150 gram ui
– 10 plakken korstdeeg
– 1 ei
– 1 liter water
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Los de bouillon tabletten op in 200 ml kokend water en vul aan met koud water tot 1 liter.
- Snij de bieslook fijn, borstel de paddenstoelen af en scheur in kleine stukjes.
- Neem soepkommen die iets kleiner zijn dan de diameter van het korstdeeg. Laat het deeg ontdooien en steek het deeg voor de korst 2 cm groter uit dan de soepkom.
- Doe de paddenstoelen en bieslook in de soepkom en giet er bouillon op tot ongeveer 1/3 onder de rand.
- Maak het deeg voor de korst iets vochtig aan de rand en plak deze op de soepkom.
- Kluts een ei los en smeer het deeg in, wacht een paar minuten en smeer nogmaals in.
- Zet de soepkommen in de oven en bak het in 20 minuten af – tot de korst gaar is.
- Pas op! De soepkommen zijn nu erg heet. Laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen voor je het gerecht opdient.
Tip: Giet voor een crèmige bouillon eens een beetje slagroom of koksroom bij de bouillon. Leg eens een paar geschaafde amandelen op het deeg direct na de tweede keer insmeren.
Inspirerend
Ook de leden van hettestpanel.nl die thuis hebben getest, waren positief over de pure kracht van groenten, kruiden en specerijen in zo’n klein blokje. De test levert de volgende uitkomsten op*:
* eindcijfer: 8,3
* 98% zou de nieuwe blokjes aanbevelen
* 99% vindt MAGGI bouillon de beste basis voor eigen gerechten
* 89% vindt dat de blokjes inspireren om te experimenteren in de keuken
* 100% is blij met de herkenbare ingrediënten in de nieuwe varianten Groente, Kip en Rund
*N=87, samengesteld voor hettestpanel.nl (oktober 2016).
Naast Soraya zijn er nog een aantal thuiskoks naar de MAGGI studio geweest voor een workshop. Bekijk de video voor het verslag van deze leuke en lekkere ochtend.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Voor meer informatie: Maggi.nl