Geertje tekent

In het artikel ‘My Favorite Art Materials’ in ons Tekenboek kun je meer lezen over Geertje Aalders. Haar favoriete materiaal is natuurlijk haar scalpelmesje (en je kent Geertje misschien ook wel van haar papierknipkunst), maar ze illustreert ook graag. Bijvoorbeeld met olieverf, zoals bij dit vliegend hert. Hieronder zie je hoe ze het dier heeft geïllustreerd.

  • Je kunt het Flow Tekenboek nu met korting bestellen in onze webshop. Tot en met 31 mei 2017 krijg je 25% korting als je bij het afrekenen van je bestelling de kortingscode ‘special17’ invult. (Deze aanbieding geldt voor alle creatieve en inzichtenspecials, met uitzondering van Flow Wonen 2017, Flow Mindfulness & creativiteit 2017 en pakketten.)

20160417_Tekenweek_GAI_weetje1

20160417_Tekenweek_GAI_weetje2

Het vliegend hert is een kwetsbaar dier, vooral als larve. Vogels (eksters, spechten) voeden zich ermee en wespen leggen graag hun ei in de larve. En de larve had het al moeilijk: ze gedijen alléén in door zeldzaam witrot aangetaste oude eikenbomen die vanwege het huidige opruimbeleid schaars geworden zijn.

20160417_Tekenweek_GAI_weetje4

Het maken van een olieverf illustratie vergt een goede voorbereiding, berekening en planning. Het model is gelukkig uiterst geduldig. Hieronder het begin: overal waar olieverf moeten komen, krijgt eerst een basis van gesso (een soort primer).

20160417_Tekenweek_GAI_weetje7

Het gewei van een vliegend hert heeft een andere oppervlaktestructuur dan zijn kop. En het glanzende schild is deels transparant. Olieverf leent zich uitstekend voor het uitproberen en aanpassen van techniek om de structuren juist weer te kunnen geven, het droogt zeer langzaam.

20160417_Tekenweek_GAI_weetje5

Naast de verschillende structuren is ook de (veranderlijke) schaduw van zowel het beest als doosje een uitdaging.

20160417_Tekenweek_GAI_weetje3

Terwijl de kever droogt, wordt nauwkeurig het doosje één op één nagetekend.

  • Het Flow Tekenboek is te bestellen in onze webshop.
  • Deze pagina’s komen uit Flow Weekly.
Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN