Zelfgemaakte ijslolly’s

In augustus kijkt iedereen op de redactie van Flow verwachtingsvol uit naar de verjaardag van eindredacteur Ellen (@zuuz_nl). Ze maakt ieder jaar de lekkerste traktaties en vorig jaar verraste ze ons met zelfgemaakte ijsjes.

  • De witte ijsjes zijn citroentaartijsjes. Het recept komt van het blog van Smittenkitchen. Ellen heeft een aantal ijsjes bestrooid met fijngemalen bastognekoeken.
  • De donkere ijsjes zijn chocoladefudge-ijsjes en dit recept vond ze op het blog van Food52.com. Ze versierde ze met geroosterde en fijngehakte hazelnoten.
  • De rode ijslolly’s zijn gemaakt van ongeveer 300 gram watermeloen en ijsjes met aardbeien. Ellen pureerde het fruit, de ijsjes, 1 uitgeperste limoen en 60-100 gram poedersuiker in de blender (of keukenmachine). Ellen: “Proef even of het zo zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en laat het een paar uur bevriezen. Bij de watermeloenijsjes voegde ik nog kleine chocoladedruppels toe om de pitjes na te bootsen.”

Ellen gebruikte ijsvormpjes van Pavoni. Dat zijn zachte siliconen ijsvormpjes waar je de ijsjes na het bevriezen heel makkelijk uit kunt drukken. De ijsjes bevriezen liggend, met het houten stokje erin (stokjes en ijsmallen zijn verkrijgbaar bij de Sligro). Maar je kunt ook een siliconen muffinvorm of papieren bekertjes gebruiken waar je de stokjes rechtop in zet. 

recept_ijsjes

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN