Kussens haken: zo doe je het zelf

kussens haken

Haken: we worden er zo lekker rustig van en je kunt veel verschillende dingen maken. Samen met de website Hobbii.nl delen we een aantal patronen. Deze keer: kussens haken

Kussens haken: dit heb je nodig

  • Tunische haaknaald nr. 10 (als je wat strakker haakt, kun je beter naald 12 kiezen)
  • Haaknaald nr. 9
  • Hobbii Ribbon
  • Binnenkussen 42/42 cm

*Al deze benodigdheden kun je in huis halen via Hobbii.nl.

Formaat

40 x 40 cm

Afkortingen

L: Losse
S: Steek
R: Rij
Sm: Samen
V: Vaste
Hv: Halve vaste

De kussens haken

Zet 42l op en haak zo:

  1. Basisrij: Draai de rij lossen om: met de achterkant naar voren, en haak in de bovenste steken. Sla de eerste l over en haal het garen in de volgende l. Er komt een fijne rand tevoorschijn. Draai niet om. (Er zitten nu 42 steken op de naald.)
  2. Basisrij: Sla om en trek de naald door 1 lus op de naald. Sla om en trek de naald door 2 lussen. Herhaal totdat er 1 lus op de naald staat. Draai niet om.

Ga vervolgens verder met het patroon zoals het in het fotostappenplan staat.

NB: Het omslaan in dit patroon gaat wat anders dan normaal. Het is dus belangrijk dat je omslaat zoals beschreven in het stappenplan:

  1. Heenrij: Haak 2 rechten samen, sla om, haak 2 rechten sm. Herhaal tot er 1s over is. Sla om en haak 1 kantsteek. Draai niet om. (Na elke heenrij zitten er 42 steken op je naald.)
  2. Terugrij: Zoals de 2e basisrij. Draai niet om.
  3. Heenrij: Haak 1 rechte, haak 2 sm, sla om, haak 2 rechte sm. herhaal tot er 2s over zijn. Haak 1 rechte, sla om en haak 1 kantsteek. Draai niet om.
  4. Terugrij: Zoals de 1e terugrij. Draai niet om. Herhaal de 1e en 2e heen- en terugrij totdat het geheel 40 cm is. Eindig met een terugrij. Afsluiting: Haak 1 rij hv in elke ribbel. Haal het garen door de laatste steek en trek aan. Knip de einden af. Haak nog een kussenoppervlak.
Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN