Leren breien: 4 websites ter inspiratie

leren breien

Om te leren breien heb je niet per se een handige oma of een reeks workshops nodig. Je kunt het ook prima leren via deze websites. 

Leren breien met We are knitters

We are knitters is een internationale website waar je niet alleen complete (beginners)pakketten vindt met patronen en bollen wol, maar waar je ook kunt leren breien. Ze hebben duidelijke instructiefilmpjes in het Engels. Ook zijn ze makkelijk te volgen en leggen ze veel verschillende technieken uit.

Wolplein

Wolplein is een Nederlandse webwinkel met niet alleen honderden verschillende soorten garen en haak- en breipatronen, maar ze hebben ook een apart kopje met instructiefilmpjes over breien. De video’s lijken op die van We are knitters, maar zijn in het Nederlands. Je kunt er handige tutorials vinden over basis- én gevorderde breisteken. Het bekijken van alle basisvideo’s kun je zien als een soort gratis en online minicursus voor als je het graag wilt leren. En ook leuk: als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kun je ook de filmpjes met uitleg over lastigere steken bekijken.

Wool and the gang

Deze website heeft hetzelfde concept als We are knitters, maar dan met een uitgebreider aanbod aan instructiefilmpjes. Ze hebben het niet alleen over breien, maar ook over haken en macrameeën. In The woolschool vind je wel 102 video’s over breien. Elke video bespreekt een nieuw onderwerp. Daarnaast zijn er blogs met tips en trucs om het breien makkelijker te maken.

Sheep and Stitch

Nog een fijne website als je wilt leren breien. Je vindt er duidelijke instructies, inclusief foto’s en filmpjes, om de basistechnieken te leren. Daarna kun je verder met bijvoorbeeld de tutorial voor het breien van een sjaal. Je moet er wel een beetje Engels voor kunnen, want dat is de voertaal.

  • Wil je het ook proberen? We schreven meerdere blogjes over breien en deelden ook een aantal patronen (van onder meer een deken).

Tekst Bente van de Wouw Fotografie Jean Marc Vieregge/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN