Zoek je kookinspiratie en wil je graag goed en vers koken met producten van het seizoen? Kijk dan vooral eens rond bij ZTRDG. Elke week komen de makers van dit online magazine met nieuwe recepten van gerechten die worden bereid met lokale, ambachtelijke en biologisch geproduceerde ingrediënten. Je vindt er ook achtergrondverhalen over bijvoorbeeld asperges of scharreleieren uit de muur. De makers van ZTRDG delen op ons blog een recept voor witte uiensoep met ei en tijm.
Bereidingstijd ca. 15 minuten, voor 4 personen
Dit heb je nodig:
4 grote zoete witte uien, 1 tl tijm, 1 el olijfolie, 1 bouillonblokje (vegetarisch/groente), 100 g Gruyère, 1 tl oregano, 4 sneetjes stokbrood, 4 (EKO) eieren, snufje zout en peper
Bereiding:
Schil de uien en snijd ze in ringen. Fruit de uien met de tijm en wat zout en peper zachtjes zonder bruin te laten worden. Voeg een 500 ml water en een bouillonblokje toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Proef en voeg eventueel wat zout en of peper toe. Maak een holletje in het midden van de plakken stokbrood. Doe de soep in 4 diepe borden, leg er een stokbroodje in en breek in het holletje een ei. Bestrooi met de kaas waar de oregano doorheen is gemengd. Zet onder een hete grill tot alles licht gegratineerd is. Serveer meteen.