Stempelen met Lotta

Ken je het werk van dessinontwerper Lotta Jansdotter? Vast wel, want haar ontwerpen – stoffen, servies, tassen, boeken – worden over de hele wereld verkocht. In Flow 2 kun je het verhaal van Caroline Buijs lezen over de workshop die zij bij Lotta in Zweden volgde. Ze ontdekte er hoe leuk het is om je liefde voor handmade te delen met andere crafters.

Een fragment uit het artikel:

“Zo zit ik tijdens een van de diners naast Cynthia uit Hawaii en blijken we een liefde voor klein geluk te delen en de wil om steeds iets nieuws te leren. (Cynthia, onlangs gepensioneerd, heeft net leren breien en ik doe sinds kort een poging tot haken.) We ontdekken dat we allebei van zwemmen houden, alleen doet Cynthia dat elke ochtend in de Grote Oceaan en ik in een zwembad midden in Amsterdam. Naast het verbeteren van mijn craft skills maken dit soort gesprekken zo’n workshop in het buitenland bijzonder. Want thuis kijk ik via blogs en Instagram wel om een hoekje mee in het leven van diverse crafters, maar hier ontmoet ik ze echt en dat maakt het net wat sprankelender.”

20160308_LottaJansdotter_2

Als extra zit er bij Flow 2 ook een boekje waarin Lotta uitlegt hoe je eenvoudig kunt stempelen met een aardappel, rubber stempels en sjablonen. Met dit DIY-stempelboekje leer je hoe je je eigen patronen kunt ontwerpen.

stempelen
Lotta Jansdotter was deze week in Amsterdam. Flow interviewde haar en het resultaat is deze zomer te lezen in de Nederlandse en internationale Flow.

FullSizeRenderIrene, Lotta en Astrid

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN