Tekentip van Caroline

Zaterdag illustratiedag! We zetten onze favoriete illustratoren in de spotlight en vragen hem of haar om een gouden tip om zelf mee aan de slag te gaan. Lees meer over Caroline Ellerbeck uit Rotterdam.

Hoe ben je ooit begonnen met illustreren?
“Als kind hield ik erg van tekenen en maakte ik mijn eigen boekjes. Ik ben grafische en typografische vormgeving gaan studeren en daarna heb ik een tijd bij een reclamebureau gewerkt. Ik leerde er ontzettend veel, maar kantoorwerk is niet echt wat voor mij. Ik ben toen veel gaan tekenen en heb een map samengesteld. Mijn eerste grote opdracht was het tekenen van een Gouden Boekje.”

Met welk materiaal werk je?
“Soms werk ik met potlood en pen, maar de meeste tekeningen maak ik op de computer. En ik wil heel graag weer eens gaan schilderen.”

Wat inspireert je?
“De dingen om me heen. Daarom ben ik altijd bezig met eigen projecten en ben ik sinds 2012 ook uitgever van boeken, posters, kaarten en kleursprookjes. Daar ben ik best trots op: het zijn de dingen die ik graag wil maken. Vaak kan ik er later nog iets mee doen in een opdracht.”

Hoe ziet je werkruimte eruit?
“Ik werk altijd thuis. Er zijn meerdere kamers in huis die geschikt zijn als werkruimte, dus ik verhuis minstens één keer per jaar. Het is fijn als je uitzicht steeds verandert. Soms zit ik aan de straatkant en dan weer kijk ik uit op de tuin.”

Heb je een gouden tekentip die je wilt delen?
Als je net begint met tekenen, gaat het vaak fout. Een eerste tekening kan soms na lang ploeteren zo de prullenbak in. Balen natuurlijk, maar begin gewoon aan een tweede. Het gaat vanzelf beter en soms heb je gewoon een stapel papier nodig om echt tevreden te zijn. Geef dus niet op, ga lekker zitten en maak de mooiste dingen.

Wil je meer lezen over illustreren? Neem eens een kijkje in de Flow Illustratiespecial.

carolineellerbeck

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN