Tekentip van Elizabeth Olwen

Zaterdag illustratiedag! We zetten onze favoriete illustratoren in de spotlight en vragen hem of haar om een gouden tip om zelf mee aan de slag te gaan. Lees meer over Elizabeth Olwen uit Toronto, Canada. 

Wat vind je het leukst aan je werk?
“Ik ben surface designer en heb klanten over de hele wereld. Mijn patronen worden overal voor gebruikt, van stof tot behang. Ik vind het idee leuk dat mijn werk schoonheid brengt in het dagelijks leven van anderen. Ik weet nog dat ik als kind altijd staarde naar het behang als ik me verveelde tijdens de gesprekken van grote mensen. Daarin kon ik me helemaal verliezen. Als ik aan het ontwerpen ben, probeer ik dat kind in mijn hoofd te hebben. Mijn patronen hebben iets te bieden als je de moeite neemt er goed naar te kijken. Ik maak de achtergrond, dat vind ik mooi.”

Hoe zou je je werk omschrijven?
“Organisch en grafisch tegelijk, fris en modern met een knipoog naar voorbije dagen. Natuur is mijn muze. Ik hou ervan om te kamperen en mezelf te omringen met bos. En ik spaar vintage stoffen en Engelse behangetjes.”

Hoe ga je te werk?
“Ik begin altijd met schetsen. Als ik voor mijn gevoel een richting heb gevonden, ga ik op de iPad verder met ontwerpen. Daarna zet ik het motief op de computer en borduur ik daarop verder. Beetje bij beetje, met veel zorg en liefde.”

Wat kun je zeggen over deze illustratie?
“Ik liet ’m zien aan een vriendin en volgens haar leek het alsof de bloemetjes elkaar iets toefluisterden. En dat is het precies! Ik vind het leuk dat er een luchtige beweging in zit. Het is een illustratie waar ik zelf als kind heel fijn in zou kunnen verdwalen.”

Wil je een gouden tekentip met ons delen?
“Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat er niets goed of fout kan zijn als je tekent. Ik twijfelde vroeger aan mezelf nog voor ik pen en papier pakte dat het suf zou zijn of er stom uit zou zien. Maar er is niets goed of fout aan tekeningen. Het is je eigen interpretatie van een vorm, een object of een motief en dat maakt het zo uniek. Het hele doel is gewoon om lol te hebben, creatief te zijn en jezelf te uiten. Dus wees vrij en wees jezelf.”

Wil je meer lezen over illustreren? Neem eens een kijkje in de Flow Illustratiespecial.

elizabetholwen

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN