Tekentip van Ruby

Zaterdag illustratiedag! We zetten onze favoriete illustratoren in de spotlight en vragen hem of haar om een gouden tip om zelf mee aan de slag te gaan. Lees meer over Ruby Taylor uit Londen, Engeland.

rubyworkHoe werk je het liefst?
“Ik ben een harde werker en doe niets liever dan me helemaal op een project storten. Tegelijkertijd geloof ik heel erg in relaxen. Ik ben veel creatiever als ik barst van de energie. En ik heb gemerkt dat ik ’s ochtends op m’n best ben, daarom begin ik vroeg en houd ik de avonden vrij. Ik word er blij van om op te staan en in een nieuwe opdracht te duiken.”

Hoe omschrijf je je illustraties?
“Ze zijn heel speels. Ik vind het leuk om een beetje humor of intrige in elke illustratie te verwerken. Kleur is een belangrijk onderdeel, ik zoek elke keer weer met veel plezier het kleurenpalet uit. Als ik een illustratie er steeds weer bij pak om ernaar te kijken, weet ik dat ik er heel blij mee ben.”

Hoe ben je illustrator geworden?
“Ik ben opgegroeid in Bristol, Zuidwest-Engeland. Een heel creatief stadje met veel artiesten en mooie graffiti. Er wordt ook veel leuks georganiseerd. Dat heeft me zeker beïnvloed en geïnspireerd om als illustrator te gaan werken.”

Wat voor materiaal gebruik je?
“Acrylverf en inkt, en ik heb een lievelingspotlood: Cretacolor Nero. Een soort olie-achtig houtskoolpotlood waarmee je de mooiste en diepe zwarte lijnen kunt maken.”

Hoe ziet je werkplek eruit?
“Ik deel een studio in Londen met een vriend, Dave. Hij is vinylsnijder, en dus liggen de planken in de studio vol met rollen vinyl in alle kleuren van de regenboog. De studio staat eigenlijk propvol, ook met boeken en andere spullen. We zijn verzamelaars. Maar volle ruimtes inspireren me meer dan lege, dus voor mij werkt het.”

Heb je een gouden tekentip die je wilt delen? 
“Blijf experimenteren! Als je net begint met tekenen, denk je misschien dat je niet goed bezig bent, maar het is een proces en ontwikkeling is belangrijk. Hoe meer je uitprobeert en oefent met een bepaalde stijl hoe beter je zult worden. Dat kost natuurlijk wel tijd, dus blijf proberen en geniet van het proces.”

Wil je meer lezen over illustreren? Neem eens een kijkje in de Flow Illustratiespecial.

Working 3.jpg kopie

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN