Tekentip van Yelena

Zaterdag illustratiedag! We zetten onze favoriete illustratoren in de spotlight en vragen hem of haar om een gouden tip om zelf mee aan de slag te gaan. Lees meer over Yelena Bryksenkova uit New England, Amerika.

Hoe zou je je werk omschrijven?
“Het is heel klein en gedetailleerd. Ik doe alles met de hand en kijk dan altijd hoe ik zo klein mogelijk kan werken. Op mijn schilderijen staan meestal mensen in knusse interieurtjes.”

Met wat voor materiaal werk je?
“Met een Fine black Micron-pen en acryl gouache.”

Wat inspireert je?
“Kunst, natuur, boeken en muziek. Ik zoek naar schoonheid in het alledaagse en bewaar alles in mijn hart en hoofd. Alles waar ik van hou, komt automatisch naar voren in mijn werk.”

Hoe is het leven als artiest in jouw woonplaats?
“Ik hou van mijn stad omdat-ie klein is en heel mooi. Ik vind het fijn om er ’s avonds doorheen te wandelen voor inspiratie. Het is een heel vredige plek. Er is niet echt een artist community, maar dat is oké, want ik vind het fijn om na mijn werk juist met heel andere mensen om te gaan.”

Kun je iets zeggen over deze illustratie?
“Dit schilderijtje is precies hoe ik feestjes graag zie. Het maken ervan was een soort mijlpaal, omdat het voor het eerst goed lukte om meerdere mensen in een ruimte te tekenen en te spelen met gekleurd licht. Het is ook vrij klein, ik had heel veel lol in het tekenen van de details.”

Heb je een gouden tip voor andere tekenaars? 
“Gebruik een gelimiteerd kleurenpalet om zo verfijnde kleurencombinatie te creëren. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een object te kiezen met een kleur die je mooi vindt. Gebruik alleen die kleur en kleuren die erop lijken in je tekening of schilderij.”

Wil je meer lezen over illustreren? Neem eens een kijkje in de Flow Illustratiespecial. Benieuwd naar meer werk van Yelena Bryksenkova? Kijk ook eens in het Flow Book for Paperlovers, ze maakte het uitvouwbare papieren huis.

yelena

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN