Naar het museum: Mooi oud in het Kröller-Müller museum

mooi oud

Naast de verzameling schilderijen en beelden die je misschien wel kent van het museum, blijkt Helene Kröller-Müller ook een grote collectie tekeningen te bezitten. Je kunt ze nu bekijken in de tentoonstelling Mooi oud van het museum. 

Flow’s Rachel: “Ik woon op de Veluwe, dus heel af en toe maak ik weleens een uitstapje richting Otterlo. Door het prachtige natuurgebied trappen op de witte fietsen, onderweg picknicken bij St. Hubertus en tot slot een bezoekje brengen aan het Kröller-Müller museum. Je kunt van een museumbezoek een ‘hele dag weg’ maken in deze omgeving.

Een aantal weken terug vertrok ik met mijn ouders weer eens richting het museum, deze keer voor de tentoonstelling Mooi oud. Helene Kröller-Müller bleek namelijk een verzameling tekeningen te bezitten, en die kun je nu bekijken.”

De expositie

De expositie laat honderd (van de ongeveer duizend in totaal) tekeningen zien, die gemaakt zijn van de zestiende tot de vroege negentiende eeuw. Een aantal werken zijn zelfs nog nooit eerder vertoond. Ze vertellen verschillende verhalen: van een hedendaags tafereel tot maandenlange veldtochten. Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je bij de ingang een boekje meenemen om zelf in te schetsen.

De tentoonstelling is naast de vaste collectie en beeldentuin nog tot 8 mei te bezoeken in het Kröller-Müller museum.

Meer lezen

Tekst & fotografie Rachel Vieth

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN