Overnight oats: zo maak je een snel en voedzaam ontbijt

overnight oats

Niet-zo-ochtendmensen opgelet: er is een manier om ’s ochtends een lekker en voedzaam ontbijt te eten zónder er vroeger voor je bed uit te hoeven komen. We maken overnight oats.

En de naam verklapt het al een beetje: we maken het de avond van tevoren al. Overnight oats is eigenlijk gewoon koude havermout die je in de koelkast bewaart. Doordat je het daar een nachtje laat staan, trekken de smaken lekker in en wordt de havermoutpap goed stevig. De volgende ochtend haal je de overnight oats uit de koelkast en kies je een paar toppings die je lekker vindt. Zo heb je in een handomdraai een vullend ontbijtje voor je neus staan.

Over die topping gesproken: daar kun je eindeloos mee variëren. Fruit, nootjes, kokos, chocolade, cruesli; je noemt het en het kan op je havermout. Doordat er zo veel combinaties mogelijk zijn, wordt je ontbijt nooit saai. We delen drie van onze favoriete recepten voor overnight oats. Schrik niet van het woord ‘recept’ trouwens; je hebt weinig nodig en je bent zo klaar.

Begin je dag met taart: appeltaart overnight oats (Leuke Recepten)

Wie wil z’n dag niet beginnen met een taartje? Het is misschien niet de lekkere appeltaart die je oma altijd bakte, maar het komt in de buurt.

Hier vind je het recept.

Het beste van twee werelden: overnight oats met koffie (Zonder Zooi)

Vezels en cafeïne ineen. Een efficiënter ontbijt ga je niet vinden. Er zullen mensen zijn die niets meer dan dat wensen in de ochtend. En wij houden toch ook wel heel erg van langzame dingen. Daarom zouden wij aanraden om naast deze overnight oats ook de moeite te nemen om een verse koffie te zetten en er even goed voor te gaan zitten.

Hier vind je het recept.

Een gouden ontbijtje: overnight oats met kurkuma (De Groene Meisjes)

Heb je weleens een ‘golden latte’ gedronken? Dat is een warme drank op basis van (plantaardige) melk en kurkuma. Zo smaakt dit ontbijt ook. Kurkuma geeft een beetje pit en dat is misschien wel precies wat je ’s ochtends vroeg even kunt gebruiken.

Hier vind je het recept.

Meer lezen

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Alisha Hieb/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN