Voor als je geen film kunt kiezen: movie night scratch cards

film kiezen

Besluit je een film op te zetten, ben je langer bezig met zoeken dan met kijken. Herkenbaar? Niet langer, met de movie night scratch cards. Online editor Bente probeerde ze en is fan. 

Mijn vriend Tom en ik kijken – net zoals half Nederland – graag een film of twee in het weekend. De intentie is er, het probleem zit hem echter in de uitvoering. Want door onze verschillende smaken, ik kies voor de langzame dramafilms en hij liever voor zo veel mogelijk actie en schieten, worden we het nooit met elkaar eens. Eindresultaat is dat we een aflevering kijken van een serie die we al lang gezien hebben. De chipszakken leeg nog voordat we begonnen zijn.

Dus toen ik tijdens een trip naar Nijmegen in de boekhandel Movie Night-kraskaarten tegenkwam, was ik al snel overtuigd. Dit moeten we proberen. 52 kraskaarten zitten er in een doosje. Op zo’n kaartje zit een krasvlak, het genre en de naam van de regisseur. Pas bij het openkrassen zie je welke film het is.

Geen ruzie meer

Wij kozen ervoor de kaarten één keer te schudden en vervolgens al-tijd de bovenste kaart op de stapel te kijken. Ongeacht het genre, ongeacht de film. En het werkte. In een regenachtig weekend keken we maar liefst vier films. Ruzie kregen we niet, want de kaart had immers besloten. Het was niet mijn schuld toen Tom zich door Four weddings and a funeral heen moest bijten en ik kon niet mopperen toen The Terminator aanging.

Extra leuk is dat het vaak om klassiekers gaat. Dus ook al vind je de film maar zozo, je hebt nu eindelijk wel het gevoel dat je mee kunt praten als het over Casablanca gaat, of Titanic (die ik overigens schitterend vind, Tom niet).

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Sean Benesh/Unsplash.com
Gepubliceerd op 1 mei 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN