Het verhaal achter het Book for Paper Lovers

Book for Paper Lovers
Liv Lee
Lees ook: De schoonheid van onkruid – illustrator Liv Lee over de cover van Flow 1

En vanuit al die landen krijgen we enthousiaste reacties op social. Het heeft ons geholpen om Flow internationaal op de kaart te zetten: door het boek maakten mensen kennis met Flow.  Maar bovenal is het een enorm leuke puzzel om het te maken. We beginnen vrij vroeg (ruim een jaar voordat het boek in november uitkomt), om samen met de afdeling drukwerk alles uit te zoeken. Die pop-up, kan dat? Vloeipapier, kunnen ze dat bij de drukker in China binden? En een slinger met een echt draadje, kunnen we dat betalen?

Beetje bij beetje krijgt het boek dan vorm. We werken altijd samen met vier hoofddesigners, die printjes, losse elementen en illustraties maken. Dat zijn voor deze 2018-editie Jennifer Bouron (Frankrijk), Marenthe Otten (Nederland), Agnes Loonstra (Nederland) en Dinara Mirtalipova (Verenigde Staten). Maar in totaal werken er altijd zeker twintig tot dertig illustratoren aan alle paper goodies in het boek.

Mijn favorieten dit jaar:

  • Het pop-up mini-kasje. Vouw de kas uit en zet de plantjes erin. Ik heb me gestort op de vouwtechniek en vormgever Joyce wist er een template van te maken. Brie Harrison tekende de plantjes.
  • De teckel. We verzinnen heel vaak dingen waarvan je niet meteen weet wat je ermee moet. Maar ik ga deze teckel (de pootjes kunnen bewegen) als kaartje gebruiken en opsturen. Hij werd getekend door Yelena Bryksenkova.
  • Het bos. Op een uitklapper staan de bomen, achter de luikjes verstopten we bosdieren. De dieren zijn van Agnes Loonstra.

Tekst Astrid van der Hulst

 

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS