5 tips voor je eerste treinreis door Europa

trein

Met de trein naar je vakantiebestemming is zo gek nog niet. Het is een duurzame manier van reizen én je kunt intussen een boek lezen en van het uitzicht genieten. Maar hoe pak je zo’n lange reis nou (voor het eerst) aan? de Volkskrant deelt een aantal tips

Steeds meer Europese bestemmingen zijn vanuit Nederland per trein te bereiken. Een rustige en duurzame manier van reizen, wanneer je goed voorbereid bent.

  1. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om op de bonnefooi te reizen en te zien waar je terecht komt. Maar wanneer je een treinreis plant, kun je heel veel geld en tijd besparen. Zo hoef je niet onnodig in de stress nog een hotel te zoeken wanneer je ergens gestrand bent.
  2. En nog een voordeel van plannen: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je reis. Het verschilt soms wel per aanbieder, houd dit goed in de gaten.
  3. Neem de tijd. Niet alleen voor het zoeken naar de tickets, maar ook tijdens je reis. Die duurt meestal langer dan met het vliegtuig en de auto. Voordeel is wel dat je kunt genieten van het uitzicht en intussen rustig een boek kan lezen.
  4. Soms lijkt het handig om je hele reis (met overstappen) te boeken bij één aanbieder, maar qua kosten kan het verschillen. Daarom is het verstandig om te checken of het tweede, derde of vierde deel van je reis misschien bij een andere aanbieder goedkoper is. Zo kun je je reis opsplitsen.
  5. En tot slot: plan je reis niet te strak. Reizen met de treinen brengt risico’s met zich mee: vertraging, een kapotte bovenleiding, we kennen het allemaal wel. Ga dus voorbereid op pad en neem voor de zekerheid een powerbank mee, zodat je op je telefoon kunt zoeken naar alternatieven.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Illustratie Lotte Dirks

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training ga je zorgen voor jezelf. Je neemt de tijd om je af te vragen hoe het echt met je gaat en je last rust- en reflectiemomenten in.

BEKIJK DEZE TRAINING