Alleen reizen: illustrator Marloes geeft tips

Illustrator Marloes de Vries wilde al jaren alleen op vakantie. Maar steeds verzon ze een excuus: te druk, te duur en zouden anderen het niet heel raar vinden? Totdat ze gewoon ging. Hier zijn haar tips voor alleen reizen.

 1. Maak praatjes met mensen.
  Omdat je alleen reist, ben je makkelijker aanspreekbaar dan wanneer je reisgenoten hebt. Je maakt dus sneller contact en hebt de kans om mooie verhalen te horen. Misschien maak je wel nieuwe vrienden.
 2. Stel een paar social media-regels op.
  Ik mocht van mezelf alleen ín het huisje met Instagram bezig zijn. Tijdens het wandelen of bezoekjes aan steden nam ik mijn telefoon wel mee, maar alleen voor Google Maps en om foto’s en video’s mee te maken. Als je ter plekke te veel bezig bent om bijvoorbeeld je bord met eten instagrammable maken, mis je een deel van de lijfelijke ervaring.
 3. Ga gewoon in je eentje naar een restaurant.
  Het kan de eerste keer wat onwennig zijn, maar niemand die het raar vindt. Dat is alleen je eigen gedachte. Neem de eerste keer een boek mee, zodat je wat omhanden hebt. En maak een praatje met het personeel. Vraag hen bijvoorbeeld om tips voor de stad waar je bent.
 4. Houd een dagboek bij.
  Als je je gedachten en ervaringen op papier zet, kan dat mooie inzichten geven. Het is ook een waardevol document van je reis dat je later nog eens door kunt kijken. Zelf maak ik er vaak tekeningen bij, met (korte) teksten. Ik gebruik potlood, verf, pennen. Er zijn geen regels, alles mag in een dagboek.
 • In de Flow Vakantiebox lees je meer over Marloes en haar vakantie in het noorden van Engeland.
 • Meer over Marloes lees je op haar website.

https://www.instagram.com/p/BzqB4GnIp9N/

https://www.instagram.com/p/BzQTowPIAc7/

Tekst Marloes de Vries  Fotografie Illiya Vjestica/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN