Een tentoonstelling in een oud klooster: Vorm aan de Vecht

Vorm aan de Vecht

Een wel heel bijzonder klooster op buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Daar vind je geen nonnen en monniken meer, maar een expositieruimte waar het heden en het verleden samenkomen in de expositie Vorm aan de Vecht.

In een artikel van Het Parool vertellen ze over de expositie Vorm aan de Vecht, die werd samengesteld door curator Nicole Uniquole. Ze heeft al ervaring met het combineren van historische locaties en hedendaagse kunst en vertelt op de website van het museum: ‘We vertellen het verhaal van deze bijzondere locatie en er ontstaat door de getoonde kunst en design een verrassend perspectief op de toekomst.’

De tentoonstelling bestaat uit verschillende werken van meer dan vijftig ontwerpers, fotografen, kunstenaars en modeontwerpers. Alles is anders, maar allemaal hebben ze een gezamenlijk thema: het dagritme van de zusters, die tot 2017 de bewoners waren van het klooster. Daarnaast wordt er verteld over de geschiedenis van het klooster en de buitenplaats.

De tentoonstelling Vorm aan de Vecht is van 18 maart t/m  25 september 2022  te zien op Buitenplaats Doornburgh.

Meer lezen?

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Elsbeth Pilz & Suzanne Jongmans

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING