Eenvoudige dingen die je kunt doen om gendergelijkheid te steunen

gendergelijkheid

Helaas zijn nog niet overal vrouwen en non-binaire mensen gelijk aan anderen. Dat is iets wat we graag zien veranderen. Kate Stanton schreef een artikel voor Frankie Magazine over dingen die je kunt doen om gendergelijkheid te steunen.

Seksisme, racisme en ongelijkheid komen helaas nog vaker voor dan we misschien denken. Hoog tijd om bewustzijn te creëren bij anderen en zelf een klein beetje bij te dragen aan gendergelijkheid. Dat hoeft niet meteen door de straat op te gaan met spandoeken (wat natuurlijk ook goed is), maar kan ook door deze tips.

Tips voor meer gendergelijkheid

  • Koop Fairtrade producten. Tegenwoordig liggen de Fairtrade producten in de schappen van veel winkels. Door deze producten te kopen, worden verschillende organisaties ondersteund die zich inzetten voor vrouwengelijkheid.
  • Zie je ergens ongelijkheid of seksisme of hoor je opmerkingen die echt niet kunnen? Probeer er dan iets van te zeggen. Niet altijd even gemakkelijk, maar bewustzijn creëren bij anderen is erg belangrijk. Daarnaast is het ook fijn voor de persoon in kwestie om te weten dat ze niet alleen staan.
  • Probeer genderneutrale taal te gebruiken. Zet bijvoorbeeld bovenaan een mail niet ‘beste dames en heren’ maar ‘beste mensen’. En spreek tegen iemand anders over een partner, in plaats van over een vriend of vriendin. Dan voelt iedereen zich beter op gemak.
  • Kijk films en lees boeken van vrouwelijke of non-binaire makers.
  • En tot slot: zoek eens uit hoe de politieke partijen in ons land omgaan met gendergelijkheid. Wie weet is de uitkomst verrassender dan je denkt.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie William Fonteneau/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training ga je zorgen voor jezelf. Je neemt de tijd om je af te vragen hoe het echt met je gaat en je last rust- en reflectiemomenten in.

BEKIJK DEZE TRAINING