Eetbare natuur: zo pluk en bereid je een plant

wildplukken

Zou je eens een gerecht willen maken met planten die je zelf hebt gevonden? Dan kun je terecht bij buitenfanaat Gydo van der Wal, die wildplukwandelingen en -cursussen door heel Nederland organiseert.

Plantenprofessor Gydo van der Wal leert je verschillende eetbare en heilzame planten herkennen en laat weten wat je ermee kunt bereiden. Van der Wals missie is om mensen in contact te brengen met al het moois en lekkers dat te vinden is in het Nederlandse landschap, zo schrijft hij op zijn website Buit.

De Straat Apotheek

Ook richtte hij de Straat Apotheek op, waar alle mensen uit de buurt kruiden, planten en vruchten kunnen oogsten uit de tuin bij hen om de hoek. ‘Naast het grote sociale aspect, zie je dat mensen er blij van worden en daardoor ook voor de planten gaan zorgen om van de vangst te kunnen profiteren.’

Eetbare natuur

De expert kan zich zijn eerste pluk nog goed herinneren. De hondsdraf toverde hij om tot een hapje. Het werd een onvergetelijke ervaring voor hem, omdat hij vanaf dat moment bewuster naar zijn omgeving begon te kijken. Het besef dat er overal eetbare natuur te vinden is, maakte diepe indruk om hem.

Zorgzaam perspectief

Dat inzicht wil hij graag delen met anderen. Volgens hem gaan mensen namelijk beter met de wereld om als ze anders leren kijken naar hun natuurlijke omgeving. Meer verbinding met de natuur, een zorgzaam perspectief op de planeet en nieuwe recepten: daar plukt iedereen de vruchten van.

Meer lezen

Tekst Layla Zafari  Fotografie Sofia Holmberg/Unsplash

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING