Nieuwe boeken in mei

boeken mei

Al puilen onze boekenkasten uit en wordt de ‘nog te lezen’-stapel steeds hoger, we worden altijd blij van nieuw leesvoer. Dit zijn de nieuwe boeken van mei 2021 waar we naar uitkijken. 

Samen – Luke Adam Hawker

‘Donkere wolken stapelden zich in de verte op. We zagen hoe ze zich samenpakten en vroegen ons af… Wanneer zullen ze bij ons aankomen? En hoelang zal de storm duren?’ Samen gaat over een man en zijn hond. Over moeilijke tijden, eenzaamheid, angst en onzekerheid. Maar ook over hoop en nieuwe vooruitzichten. Dit geïllustreerde verhaal laat ons zien waar het in het leven echt om gaat als het tegenzit: verbinding en saamhorigheid. (Gottmer Uitgevers)

  • Genre: literaire fictie
  • Je kunt het boek kopen bij je lokale boekhandel of hier bestellen.

Terwijl Parijs sliep – Ruth Druart

Parijs, 1944. Het leven van een jonge vrouw neemt een afschuwelijke wending als ze op een dag van haar bed wordt gelicht. Ze wordt op transport gezet naar Auschwitz. Op het perron neemt ze een levensbepalende beslissing: in haar wanhoop geeft ze haar zoontje, een baby nog, weg aan een wildvreemde man.

Santa Cruz, 1953. Jean-Luc heeft met veel moeite het verleden achter zich gelaten. Getekend door de nazibezetting van Parijs. Tijdens zijn werk langs de spoorlijnen, waar hij getuige was van de gruwelijkheden die de Duitsers aanrichtten, ontvluchtte hij na de Tweede Wereldoorlog Frankrijk, om samen met zijn vrouw en aangenomen zoontje een nieuw leven te beginnen in de Verenigde Staten. Dan wordt op een dag zijn ergste angst werkelijkheid en klopt het verleden volkomen onverwacht op zijn deur. (Boekerij)

  • Genre: historische roman
  • Je kunt het boek kopen bij je lokale boekhandel of hier bestellen.

De heks van Limbricht – Susan Smit

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luyten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?

De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen. (Lebowski)

  • Genre: historische roman
  • Je kunt het boek kopen bij je lokale boekhandel of hier bestellen.

De overlevenden – Alex Schulman

Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij een meer. Het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat het hun moeders wens was om niet naast het graf van hun vader uitgestrooid te worden, ontdekken ze pas de avond voor de crematie via een brief die de broers in haar appartement vinden.

Benjamin bestuurt de auto, Pierre zit naast hem en Nils zit op de achterbank. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden over gelaten. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Door haar dood raakt alles in een stroomversnelling en de spanning loopt op tussen de broers. Welk tragedie heeft zich destijds precies afgespeeld? (de Bezige bij)

  • Genre: literaire fictie
  • Je kunt het boek kopen bij je lokale boekhandel of hier bestellen.

Samenstelling Rachel Vieth

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE