Nieuwe dingen leren

social media

Wil je (weer) eens een college volgen, zonder dat je er de deur voor uit hoeft? Of gewoon iets nieuws leren? Een aantal mogelijkheden op een rij.

Op Openculture.com vind je links naar gratis video’s van grote universiteiten als Stanford, Yale en Oxford. Van literatuur en filosofie tot architectuur en handlettering. Benieuwd naar de lessen die je kunt volgen? Hieronder delen we een lijstje met voorbeelden. Afhankelijk van de les kun je ze beluisteren of bekijken.

 • Plantenkunde
  Meerdere ‘colleges’ waarin in totaal vier thema’s worden behandeld: interactie tussen planten, groei, celstructuren en celwanden en stengels. Je kunt de lessen hier volgen.
 • Kunst door de eeuwen heen
  Welke kunst is wanneer gemaakt en welke thema’s kun je daaraan hangen? Dat is waar deze cursus over gaat. In totaal zijn er 13 video’s met verschillende thema’s zoals het lichaam, dromen en visioenen en de natuur.
 • Tekenen
  Stephen Farthing geeft acht praktische lessen, waarmee je meer leert over de basis van tekenen. De lessen zijn zowel te beluisteren als te bekijken.
 • Creatief schrijven
  Over het schrijven van fictie en hoe je jezelf erin kunt ontwikkelen. Meerdere bekende auteurs delen hun ervaringen met het schrijfproces en de uitdagingen die ze tegenkomen. De lessen zijn hier te volgen.

 

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE