Tiny houses vind je overal

Zoek je op Instagram naar tiny houses, dan maak je voordat je het weet een rondje over de hele wereld. In de special Flow Wonen kun je een kijkje nemen in veertien bijzondere mini-huisjes. Waaronder die van @idletheorybus, @foxhousenashville en @tincanhomestead.

Wonen op wielen met @idletheorybus
Rachel en James besloten in 2012 om voorgoed de weg op te gaan. Nu wonen ze in deze oranje bus die Sunshine heet en reizen ze door Amerika. Onderweg plukken ze fruit, melken ze geiten of doen ze ander werk op boerderijen. Over hun ervaringen hebben ze een (foto)boek gemaakt: Orange is optimism. Neem een kijkje op hun Instagram-account voor inspiratie.

In de bomen met @foxhousenasvhille
Het boomhuis van Emily, haar man Sloane en dochter Wendy staat in Nashville, Amerika. Ze bouwden het complete huis zelf met hulp van handige neven en nichten. Zelfs de ramen maakte Sloane zelf, hij restaureert ze voor zijn werk. Emily werkt als illustrator. Ze verhuren The Fox House, zoals het huisje heet, via Airbnb. Je kunt er een kijkje nemen op hun Instagram-account.

In een tinnen blik met @tincanhomestead
Brett en Natasha noemen hun tiny house ook wel ‘het tinnen blik’. Het huisje staat in Seattle, Amerika, en ze renoveerden het in een jaar tijd. Natasha komt oorspronkelijk uit Canada en werkt als illustrator. Brett studeert en werkt daarnaast in het speciaal onderwijs. Bekijk hun Instagram-account voor meer foto’s van hun mini-huis.

  • Tammy Strobel, auteur van You can but happiness (and it’s cheap), gooide haar leven om en woonde een tijdlang  in een houten huisje op wielen. Op deze pagina vind je een overzicht van gastblogs die ze erover schreef voor Flow.
  • Op de website van Tiny House Nederland en de internationale website Thetinylife.com vind je veel informatie over kleine huisjes.
  • Op het YouTube-kanaal van Kirsten Dirksen vind je honderden rondleidingen in tiny houses.
  • De special Flow Wonen is verkrijgbaar in onze webshop.

Tekst Bente van de Wouw

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE