Waarom het fijn is om je ergens op te verheugen

verheugen

Je verjaardag, de eerste dag van de lente of een nieuw boek dat uitkomt; je ergens op verheugen is best wel fijn, maar waarom eigenlijk? Vraagt Wilma de Rek zich af in dit artikel van de Volkskrant.

Soms is het bijna nog leuker dan de gebeurtenis zelf. In het artikel van de Volkskrant wordt geschreven dat verheugen over de toekomst gaat. Een toekomst die nog ‘schoon’ is. Je kunt er als het ware bij wegdromen en van alles bedenken zonder na te denken over het verleden of het heden. Leuke gebeurtenissen in het vooruitzicht zorgen voor een fijn gevoel vanbinnen, terwijl het missen van perspectief juist zorgt voor het tegenovergestelde. Iets wat we de afgelopen maanden ook wel hebben meegemaakt.

Even uitstellen

Een goed voorbeeld dat gegeven wordt is dat je wanneer je honger hebt je snel een pizza in de oven kan gooien, maar ook kunt kiezen om het nog iets uit te stellen en een overheerlijke maaltijd voor jezelf te maken met verse ingrediënten. Zo heb je iets om naar uit te kijken en voelt de ervaring uiteindelijk nog fijner.

Misschien kun je bij jezelf eens nagaan: waar verheug ik me op? Het bezoekje aan je moeder, een heerlijk zonnetje of totaal iets anders? Het hoeft niet een enorme reis te zijn, want dingen waar je naar kunt uitkijken kunnen ook kleine geluksmomenten zijn. We bedachten een paar voorbeelden.

  • Dat lekkere kaneelbroodje dat je ’s ochtends hebt gebakken en bewaard hebt voor de lunch.
  • Een nieuw boek dat volgende week uitkomt.
  • Een dagje zee, dat je gepland hebt voor in het weekend.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Matt Barton/Unsplash

Promotional image Promotional image

Met DIY-papier

Flow 7 is er!

Flow 7 ligt in de winkel mét vernieuwde vormgeving en inhoud. In het nieuwe nummer lees je onder andere verhalen over de ruimte nemen om het anders te doen en hoe trots je verder kan helpen.

BEKIJK HET HIER