Weekendje wellness: 5 favoriete plekken

wellness

Van een weekendje weg met een wellness of spa om de hoek kom je pas echt tot rust. Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl tipt haar vijf favoriete plekken.

 1. Gasterij Landschot met NatuurSpa in Hoogeloon
  De ligging, de serene sfeer, de natureltinten en de bijzondere behandelingen maken de NatuurSpa in Hoogeloon uniek. 24 uur baden in luxe geven je genoeg energie voor de komende maanden.
 2. Rijsgaardhoeve in Elburg
  Verblijf in een van de plaggenhutten van de Rijsgaardhoeve met houtkachel, bedstede en de mogelijkheid om het ontbijt ’s ochtends in een mand te laten bezorgen. Laat je overdag verwennen in de bijbehorende wellnessboerderij met onder meer een sauna voor twee, een modderbad en oma’s kruidenkeuken.
 3. Betuwsch Badhuys in Lienden
  Dit is een kleinschalige wellnessboerderij in de weilanden in de Betuwe. Kom naar de sauna met uitzicht over de landerijen, relax in de boomgaard, ontspan op de hooizolder. Reserveer een arrangement met beautybehandeling, een massage, een lekkere lunch of smoothie in de hot tub. De kleinschalige sauna is ook privé af te huren, voor twee of voor een dagje met je vriendinnen.
 4. Onthaasten in de Achterhoek in Lievelde
  Heerlijk, een huisje met alles voor jezelf. Onthaasten in de Achterhoek biedt verschillende wellness-huisjes, elk ingericht in een eigen stijl, met warme kleuren, sfeervol en met een houtkachel. Alle huizen hebben een houtgestookte hot tub of jacuzzi en sauna voor eigen gebruik. Zet alle telefoons uit en dompel je onder in warmte, gezelligheid en comfort.
 5. Hotel de Sterrenberg
  Na een stevige wandeling op de Veluwe wacht de warmte van het hotel: bij de haard, in het verwarmde zwembad of in de wellness. Ontspan je spieren in de sauna of het stoombad. Al blijf je maar één nacht, je gaat uitgerust weer naar huis.

Tekst Marleen Brekelmans Fotografie Betuwsch Badhuys

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE