Zo blijf je geïnspireerd en productief in je werkweek

productief

Ken je de rubriek ‘De werklessen’ van de Volkskrant al? In deze serie vertellen succesvolle creatievelingen hoe ze geïnspireerd en productief blijven. In aflevering zes deelt Hendrikje Crebolder, directeur Development & Media van het Rijksmuseum, haar tips. 

En dat begint met swingend de werkdag afsluiten. Crebolder: ‘Ik vind het heerlijk om na mijn werk, als ik naar huis loop vanaf kantoor, naar een goed nummer te luisteren. Mijn favoriet blijft Stromae met Alors on danse. Er zit iets ruigs in dat ritme, op de een of andere manier kom ik daar meteen van in beweging.’

Crebolder is ook groot voorstander van huppelen. Volgens haar is deze springerige beweging goed voor je gemoed, en ze deed het al met haar kinderen op het nummer ‘Ik neem je mee, ik neem je mee op reis’. Hieronder nog wat tips van de directeur, uitgeschreven door Anna van den Breemer.

Zo blijf je geïnspireerd en productief

  1. Creëer een duidelijke structuur in je week voor houvast, zodat je door al je afspraken niet het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Zo heeft Crebolder een vaste sportochtend en haalt ze voor het werk altijd haar koffie op een vaste plek.
  2. Zorg voor tussenruimte, want juist in deze lege momenten komt je creativiteit op gang.
  3. Crebolder ontspant door in een andere wereld te stappen. Lees een boek, luister een podcast of kijk een aflevering van je favoriete serie om afstand te nemen van je werk.
  4. Vertrouw op je instinct en gevoel. Crebolder: ‘Je moet niet bang zijn om gevoel met zaken te vermengen.’
  5. Laat je niet beperken tot twijfels en heb zelfvertrouwen.

Lees meer

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Bonnie Kittle/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING