Zo vier je duurzaam een feestje in de tuin of het park

duurzaam feestje

Plastic borden, rietjes en bekers. Een aantal jaren terug leken ze onmisbaar  bij een picknick of buitenfeestje. Hoe pak je dat nu duurzaam aan, zonder je hele servieskast leeg te trekken?

Dit artikel van de Volkskrant geeft antwoord op deze vraag. Uit onderzoek van het duurzaamheid-onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat qua wegwerpborden palmblad het minst milieubelastend is, gevolgd door papier en tarwestro. Palmbladeren zijn namelijk simpelweg gevallen bladeren van een areca palmboom: prima voor het milieu dus – zolang je ze niet laat rondslingeren in het park: afval scheiden blijft natuurlijk belangrijk.

Een herbruikbare beker

Dan de bekers, die waterdicht moeten zijn en daarom vaak een laagje plastic hebben, over het duurzame basismateriaal. Bestaat zo’n laag uit  biologisch afbreekbaar polomelkzuur, dan is dat al milieuvriendelijker.  Maar het best kun je toch een beker hergebruiken of van thuis meenemen. Er zijn inmiddels volop varianten verkrijgbaar voor koude of juist warme dranken.

Rietjes

Een rietje dat bij het drinken meteen zacht wordt is best onhandig. Er zijn wel geinige alternatieven, zoals eetbare rietjes van suiker of bamboe. En dan is er nog een derde oplossing: geen rietje. Ook een uitkomst.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Jojo Yuen (sharemyfoodd)/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING