Marije van der Haar-Peters

Biografie

Marije van der Haar-Peters (1976) werkt bij Flow Magazine als coördinerend eindredacteur. Haar werk begint pas nadat er een tekst is geschreven. Als eindredacteur moet ze niet alleen precies en nauwkeurig zijn, maar ook creatief. Met taal en lezen bezig zijn doet ze het allerliefst. Een grappige, ontroerende, prikkelende kop bedenken voor boven een verhaal. Een citaat uitlichten dat tot nadenken stemt of je in het hart raakt.

Als ze een verhaal redigeert, denkt ze vaak: o ja, zo had ik het nog niet bekeken. Of: gelukkig ben ik niet de enige die weleens worstelt. Of: dit beschrijft precies het sluimerende gevoel dat ik zelf ook heb. Ze vindt het troostend en bijzonder dat denkers eeuwen geleden al worstelden met dezelfde issues als wij.

Goed om te weten: op Flow online geeft Marije tips over boeken, een grote liefde in haar leven. Als ze niet leest, kun je haar in het theater vinden. Ook zingen is, we quoten, “een van de fijnste manieren om mezelf eraan te herinneren dat ik meer ben dan een wandelend hoofd”. Vier jaar geleden verhuisde ze met haar man naar een vakantiehuis op de Veluwe, midden in de natuur. Maar het mooie van het leven is dat je het gewoon weer om kunt gooien, als je dat zo voelt. Binnenkort verhuist ze dus weer terug naar hartje stad. Met om de hoek een boekwinkel. En een theater.

Op het cv

· Haar eerste baan was als redacteur boeken & albums bij Tina, waar ze uiteindelijk chef redactie werd.

· Werkte ook voor Yes en Groter Groeien.

· Was mede-initiatiefnemer van @LeesTweeps, de allereerste Twitter-leesclub.

· Werkte jarenlang als freelance eindredacteur voor print en web.

Artikelen van Marije

· Hoe ga je om met verandering: 5 tips.

· Het boek Winteren leert je dat moeilijke tijden er ook bij horen. 

· Flow leest: Station Elf van Emily St. John Mandel.

· Flow leest: Buitenleven van Nina Polak.

· Flow leest: Open water van Caleb Azumah Nelson.

Laatst bewerkt op 25 april 2023