Hoe zorgen creatieven voor hun geest? #2 Maaike Hartjes

Maaike Hartjes

In het Museum van de Geest kun je de Flow Slow Art Route lopen. We vroegen verschillende kunstenaars die iets voor het museum hebben gedaan: hoe zorg jij voor je mentale gezondheid? Deze keer: Maaike Hartjes.

Wat is er van jou in het museum te zien?

“In de Flow Slow Art Route is er een muurschildering van mij aan mijn tekentafel te zien. In de schildering heb ik een enorm hoofd dat gevuld is met collage-papiertjes, zoals bonnen en to do-lijstjes. Hiermee wil ik het gevoel van een propvol hoofd vol verplichtingen en angsten weergeven. Het is geïnspireerd op hoe ik mij voelde toen ik een burn-out had.”

Hoe zorg jij voor je geest?

“In deze tijd probeer ik vooral te accepteren dat ik me mentaal niet altijd goed voel. Die erkenning helpt bij mij vaak al veel. Ook zorgt het ervoor dat ik sneller actie onderneem om me beter te voelen.

Het helpt bij mij om minder het nieuws te checken en bijvoorbeeld expres vrolijke filmpjes te kijken. Ook aan het werk gaan en een mooie tekening maken, helpt erg voor mijn geest.”

  • Maaike Hartjes maakte ook een Burn-out dagboek in de hoop dat mensen met een burn-out er herkenning in kunnen vinden. Op haar website vind je meer informatie.
  • Meer informatie over de Flow Slow Art Route vind je hier.
  • Dit interview is deel van een blog-serie ‘Hoe zorgen creatieven voor hun geest?’ Alle blogs vind je hier.

Maaike Hartjes

Interview Sara Assarrar  Fotografie Maaike Hartjes

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE