Hsinping Pan

Heb je de ontwerpen van Hsinping Pan gezien in het Flow Book for Paper Lovers? Ze maakte voor ons blog deze kerstprint – leuk voor op een cadeautje bijvoorbeeld.

Hsinping Pan uit Taiwan werkt als illustrator en animator.  Ze illustreert kinderboeken, briefpapier en posters. Daarnaast maakt ze animaties voor commercials en gewoon voor de lol.

Wat is jouw stijl?
“Speels, kleurrijk en fantasierijk. Een typische Hsinping-Pan-illustratie heeft heldere kleuren en grappige karakters. Ik hou ook van geometrische vormen en geef de dingen die ik teken graag een gezichtje.”

Welke ontwerpen heb je gemaakt voor het Book for Paper Lovers?
“Ik ben fan van Flow Magazine en vond het heel bijzonder om mee te mogen werken aan dit boek. Ik heb drie verschillende patronen gemaakt met elk een tuin vol bloeiende bloemen en steeds andere dieren erbij.”

Heb je rituelen als je aan het werk bent?
“Koffie is een must. Als ik aan het schetsen ben of nadenk over een ontwerp, zit ik graag in een koffietentje. Op de een of andere manier kan ik me heel goed concentreren met het geluid van pratende mensen op de achtergrond. Als ik mijn illustraties ga inkleuren, blijf ik in mijn studio en luister ik naar muziek, een podcast of tv-programma.”

Wat hoop je te bereiken met je werk?
“Ik hoor vaak dat mensen blij worden van mijn tekeningen en precies dat is mijn doel. Ik wil de dingen graag wat mooier maken en mijn tekeningen vertellen een klein verhaaltje. Als mensen zich verbonden voelen met mijn werk, maakt dat me heel blij.”

Wat ben je nu aan het doen?
“Ik werk aan een aantal illustraties voor een kinderboek en heb net een letterpress-kalender gemaakt. Omdat 2018 het jaar van de hond is, heb ik een figuurtje bedacht met de naam ‘Candy Dog’ – en ik ontwierp er snoepjes bij.”

Hoe belangrijk is je werk voor je?  
“Heel belangrijk. Tekenen is voor mij een manier om mezelf te zijn en ik doe het heel graag. Als ik niet aan projecten in opdracht werk, teken ik voor de lol. Ik sta rond negen uur op, sport soms wat en ga dan naar mijn studio om mails te beantwoorden. In de middag concentreer ik me vaak op het tekenen. ’s Avonds kijk ik graag naar Netflix, lees ik of werk ik aan een eigen illustratieproject. Maar als het druk is, teken ik de hele dag door.”

  • Nieuwsgierig naar meer werk van Hsinping Pan? Neem eens een kijkje op haar website.
  • Het Book for Paper Lovers 5 kost € 19,95 en ligt nu in de winkel. Of bestel ‘m via onze webshop.

Disco Santas: om te printen en uit te knippen.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN