Illustrator Lorraine maakt 3D-objecten van papier

3D-objecten van papier

Lorraine Nam woont in New York en voor haar werk als illustrator maakt ze 3D-objecten van papier. Ze vertelt in de Klein Geluk Box over haar creatieve baan. 

Wat ben je aan het doen?

“Ik ben 3D-objecten en personages aan het maken van papier, waar ik kleine scènes mee creëer die ik fotografeer. Zo wordt het een illustratie, of ik maak er een stop-motion van. Soms duurt het best lang om alle onderdelen te maken en ik begin vaak opnieuw, in een andere kleur of afmeting. Ik ga net zo lang door totdat het voor mijn gevoel precies goed is. Daarnaast maak ik stickers van mijn illustraties voor mijn webshop: een fijne klus om kalm te worden.”

Waar komt je liefde voor papier vandaan?

“Ik heb altijd graag met papier gewerkt. Als kind was ik dol op origami en versierde ik agenda’s met geïllustreerd papier. Tijdens mijn studie ontdekte ik het boekbinden en liep ik stage bij het Center for Book Arts in New York. Na een tijdje merkte ik dat ik beelden creëren leuker vond dan boekbinden en begon ik met papercutting. Toen ik een keer geen inspiratie had, ben ik gaan experimenteren met 3D-objecten van papier. Mijn eerste ontwerp was een mislukte ananas, maar ik vond het geweldig om te doen.”

Op welk moment van de dag werk je het liefst?

“Ik ben een beetje een nachtdier en krijg vaak pas aan het einde van de middag of in de avond energie. Ik probeer op normale tijden te werken en in mijn schema rekening te houden met de mensen met wie ik samenwerk, maar dat lukt de ene keer beter dan de andere.”

Hoe ziet je werkplek eruit?

“Ik werk meestal thuis omdat ik dat het meest praktisch vind, maar ik heb ook een atelier waar ik aan grotere projecten kan werken. In beide ruimtes staan ladekasten vol papier én er valt veel natuurlijk licht naar binnen, iets wat ik heel belangrijk vind. Soms stel ik mijn atelier open voor publiek. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te zien hoe ze op mijn werk reageren.”

Heb je tijd voor andere dingen?

“Ik probeer minstens één keer per maand naar een museum te gaan, het helpt me om nieuwe inspiratie op te doen. En ik vind het leuk om op zonnige dagen met mijn vriend Jon en zus Jessica gewoon doelloos door New York te lopen, mensen kijken.”

Meer lezen

Tekst Jeanette Jonker

Promotional image Promotional image

Wacht even

Neem vaker een #flowmomentje. Mijmer, verveel je, reflecteer, wacht en vooral: doe even niets. Want dat zijn we stiekem een beetje verleerd.

Even niets: zo doe je dat