Blij dat ik brei: elke dag een nieuw haak- of breipatroon

Blij dat ik brei

Leuk hoor, dat breien en haken, maar waar vind je nou al die patronen? Jeanet Jaffari-Schroevers van Blij dat ik brei doet het speurwerk voor je en plaatst elke dag een nieuw patroon op haar blog.

‘Voor onze handwerkwinkel kom ik zo veel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren,’ schrijft Jeanet op haar blog. En dus plaatst ze vrijwel elke dag een nieuw patroon. Moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, voor haken en breien. Hoewel de patronen niet van haarzelf zijn, biedt haar blog genoeg inspiratie om die breipennen er weer bij te pakken.

Het is soms even zoeken omdat sommige patroontjes wat oubollig aandoen, maar als je lang genoeg scrolt vind je vanzelf truien, kussens, sokken, dekens die je zelf ook graag zou willen hebben. Zo vonden we bijvoorbeeld het patroon voor de wanten van Bernie Sanders, die hij droeg tijdens de inauguratie van Joe Biden.

Blij dat ik brei: verschillende patronen

We vonden ook een paar comfy huissokken en een diy voor een plantenhanger, gemaakt van zo’n wit, open kleedje uit vervlogen tijden. Ook voor de hakers onder ons is er genoeg te vinden op de website. Zo vond Jeanet patronen voor gurumi’s (gehaakte knuffels) die je in één keer haakt. Geen gedoe dus met het aan elkaar naaien van ledematen.

Heb je een patroon gevonden waar je blij van wordt, maar kun je niet de juiste wol op de kop tikken? Dan heeft Jeanet ook nog haar eigen garenwebshop. Ze verkoopt er niet alleen verschillende garens van katoen en wol – sommige door haar met de hand geverfd – maar ook verschillende haak- en breipakketten én boeken met patronen, mocht je dat toch fijner vinden.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Laura Adai/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING