Illustrator Claire van Heukelom over hoe het nu écht gaat

Illustrator Claire van Heukelom

In een jaar waarin alles anders liep, maakt illustrator Claire van Heukelom de balans op. Wat hielp haar door deze stille tijd heen en hoe gaat het nu?

“Hoe ik me ook voel, de natuur werkt helend en is gelukkig vlakbij. Tijdens de lockdown in Frankrijk mochten we nergens naartoe en heb ik veel gelezen. Het was zo’n opluchting om daarna weer naar buiten te kunnen. Ik woon in een gehucht in Zuid- Frankrijk, verscholen tussen de bergen, en voor mijn deur ligt een bos met oude kastanjebomen. Met de honden loop ik vaak de bossen in, of ik wandel de berg op met een thermoskan thee en een boek. Ik leef graag met de seizoenen mee.

Zo plant ik in het voorjaar groenten in mijn tuin, waar ik ’s zomers van kan eten. In de zomer zwem ik in kratermeren en riviertjes om af te koelen, en in de herfst hak ik hout voor de houtkachel. Omdat groenten en fruit tijdens de wintermaanden minder goed verkrijgbaar zijn, haal ik dan mijn potten met ingemaakte groenten en zelfgemaakte jam tevoorschijn. De winters hier in de bergen kunnen best koud zijn, daarom kijk ik altijd uit naar de lente. De natuur geeft me steeds weer een gevoel van rust –wat er op dat moment ook in de wereld gebeurt.”

Over Claire

De Nederlandse Claire van Heukelom woont in de Ardèche, Zuid-Frankrijk. Ze werkt graag met een zacht kleurenpalet – soms in combinatie met handlettering. Haar werk staat in verschillende tijdschriften en op briefpapier en wenskaarten.

  • Claire maakte alle illustraties in het Flow Vakantieboek, dat 15 juni verkrijgbaar is in onze webshop.
  • Op haar Instagram-account @clairevanheukelom vind je meer illustraties.
  • Claire en vier andere illustratoren vertellen wat hen hielp om door deze stille tijd te komen in Flow 4-2021.
  • Ook illustrator Yanii is eerlijk over hoe het nu gaat.

Illustrator Claire van Heukelom

Tekst en illustratie Claire van Heukelom

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING