Illustrator Sarah Carolan over hoe het nu écht gaat

illustrator Sarah Carolan

In een jaar waarin alles anders liep, maakt illustrator Sarah Carolan de balans op. Wat hielp haar door deze stille tijd heen en hoe gaat het nu?

“Ik tekende mezelf bij het raam, in een pose die laat zien dat ik – mede door de quarantaine – veel over mezelf heb nagedacht de laatste tijd. Over hoe ik het gebrek aan controle een beetje kan compenseren, bijvoorbeeld. Dat doe ik door wat meer structuur in mijn leven aan te brengen.

Ik volgde online cursussen, zocht een therapeut en maakte van mijn huis een comfortabele werkplek. Ik ben me er dagelijks van bewust dat ik goed voor mezelf én voor anderen wil zorgen: zo maak ik illustraties voor non-profitorganisaties en spreek ik me door de Black Lives Matter-protesten nu vaker uit tegen onrecht.”

Over Sarah

Sarah Carolan maakt het liefst portretten in uitgesproken kleuren. Bij een illustratie brengt ze eerst de kleurtonen in kaart, waarna ze gaat experimenteren met kleuren en de compositie − voorheen met verf, inmiddels vaak digitaal.

  • Op haar Instagram-account @studio_ashleen vind je meer illustraties.
  • Sarah en vier andere illustratoren vertellen wat hen hielp om door deze stille tijd te komen in Flow 4-2021.
  • Ook illustrator Femme is eerlijk over hoe het nu gaat.

illustrator Sarah Carolan

Tekst Caroline Buijs Illustratie Sarah Carolan

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING