Beginnen met yoga

Vandaag is het Internationale Yoga Dag. Om dit te vieren, vroegen we yogadocent en collega Vanessa van de Weerd wat yoga eigenlijk inhoudt en wat er zo fijn aan is. Ook geeft ze drie tips voor iedereen die ermee wil beginnen.  Vul in de shop de kortingscode yogaday in en ontvang alleen vandaag Flow 3 -2015 (met hierin een artikel over yin yoga)  bij een besteding van 30 euro of meer.

Kun je kort uitleggen wat yoga precies inhoudt?
Yoga betekent eenheid, ‘to unite’. De yoga die we nu kennen, is vooral een fysieke work-out waarbij we ons na afloop van een les ontspannen en fit voelen. Maar het is nog veel meer dan dat. Het uiteindelijk doel is om je lichaam en geest te verenigen door middel van de oefeningen, meditatie en ademhaling. De onrust in je hoofd verdwijnt naar de achtergrond en je voelt je vitaal en gefocust. In balans.

Wat vind je zo fijn aan yoga?
Yoga is voor iedereen. Nergens staat beschreven dat er voorwaarden aan vastzitten en dat je bijvoorbeeld lenig moet zijn. Of sterk, slank, jong, oud, spiritueel verlicht. Nee, yoga verwelkomt iedereen op de mat. Omdat er zoveel verschillende yogavormen zijn, zit er altijd iets tussen wat bij je past.

Heb je drie tips voor mensen die willen beginnen met yoga? 

  1. Probeer er met een open blik in te gaan.
  2. Laat je niet afleiden door medecursisten en vergelijk jezelf niet met anderen. Iedereen doet zijn best.
  3. Geniet ervan. Wat je ook doet, je kunt het nooit fout doen.

Tekst Vanessa van de Weerd Foto Nanda Hagenaars

 

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu