Goed nieuws: deze nieuwsbrief is een ode aan falen en mislukken

falen

Sinds kort vind je in je browser een imperfect stukje internet. Zo heet namelijk de gloednieuwe nieuwsbrief van contentschrijver Lisanne van Marrewijk. Voor één van die nieuwsbrieven interviewde ze Irene, hoofdredacteur van Flow Magazine en Psychologie Magazine. 

‘Ik doe ook maar wat. Net als jij. En de rest van de wereld. En daar schrijf ik over. Want het internet kan wel wat imperfectie gebruiken.’ Met deze zin opent ze dat imperfecte stukje internet. In haar nieuwsbrieven lees je over falen, fouten maken, die kritische stem in je hoofd, imperfectie en boven alles: mens-zijn. In zo’n nieuwsbrief vertelt Flow’s Irene over haar kijk op mislukken.

Zo ontstond het blad juist omdat Irene om zich heen allerlei succesverhalen hoorde, maar zelf vooral moe en overwerkt was en even niet meer wist hoe of wat. Al die menselijke gevoelens vormden het vertrekpunt voor Flow. “We wilden de verhalen maken die we zelf nodig hadden en misten in andere bladen. Hoe ga je om met stress, angst en mislukking? Daar schreef niemand over,” vertelt ze.

Zelf dacht ik niet in termen als falen en succes

En ze bleken niet de enige te zijn die daar behoefte aan hadden. Flow sloeg vanaf de eerste editie aan. “Het werd meteen goed gelezen,” vertelt Irene, “maar tegelijkertijd waren er veel kritische mensen en omgaan met al die meningen was niet altijd makkelijk.”

“Zelf dacht ik helemaal niet in termen als falen en succesik was gewoon blij dat ik dit blad mocht maken. Maar dat begon te wringen toen er mensen waren die dachten dat Flow geen stand zou houden of vonden dat het anders moest om ‘succesvol’ te zijn,” vertelt ze eerlijk.

Hoe je daar dan mee omgaat, vraagt Lisanne haar in het interview. Irene: “We trokken ons terug in onze bubbel zodat we naar onszelf konden luisteren. We doen iets wat we leuk vinden en dan zien we het wel, dachten we. Het helpt bijvoorbeeld om niet te veel om advies te vragen.”

Die authenticiteit hoort volgens Lisanne ook bij het blad. Je koopt Flow niet voor het gelikte plaatje. Irene: “Je wilt herkennen dat we allemaal een beetje worstelen.”

Benieuwd naar de rest van het interview? Die vind je op de pagina van Lisanne.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Mathyas Kurmann/Unsplash.com
Gepubliceerd op 14 mei 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN