Minder schermtijd met deze 3 apps

schermtijd apps

Je telefoon een paar uur in je tas laten: makkelijk is het niet, maar wel leuk om af en toe te proberen. Deze drie apps helpen je om je schermtijd te verminderen.

Een app voor minder schermtijd

Social media, shoppen, Facebook: het zijn allemaal dingen die je makkelijk kunnen afleiden van wat je eigenlijk had willen doen. Met de app Freedom kun je websites en apps naar keuze voor een bepaalde tijd laten blokkeren. Ook handig is dat de app niet alleen voor je smartphone beschikbaar is, maar ook kunt downloaden op je computer en tablet.

  • Meer informatie over het verminderen van je schermtijd met de app Freedom vind je hier.

Een app om bomen te planten

Ben je aan het werk, heb je soms voor je het weet alweer Nu.nl bekeken of WhatsApp geopend. De app Forest helpt je om dit soort onderbrekingen te voorkomen. Open de app en door die dertig minuten niet te sluiten, kun je een boom laten groeien. Als je dus een andere app opent, gaat je boom dood. Lukt het je wel de digitale boom te laten volgroeien, krijg je coins die je kunt gebruiken om ergens in het echt een boom te laten planten.

  • Meer informatie over het planten van bomen met de app Forest vind je hier.

Een app voor inzicht in je schermtijd

Als je wat meer inzicht wilt krijgen in hoeveel tijd je doorbrengt op je telefoon en wat je er precies op doet, dan is de app Quality Time heel handig.

Met Apple heb je geen app nodig, want daar heb je standaard de optie ‘Schermtijd’ op je telefoon staan. Met ‘Schermtijd’ kun je zien hoe vaak je je telefoon oppakt en wat voor soort apps je het meest gebruikt. Ook heb je de mogelijkheid om ‘apparaatvrije’ tijd in te stellen en notificaties uit te zetten op bepaalde tijden.

  • Meer informatie over de Quality Time-app vind je hier.
  • Je kunt hier meer lezen over de optie ‘Schermtijd’.
  • Meer tips van Flow vind je hier.

apps offline

Tekst Sara Assarrar  Illustratie Jennifer Orkin Lewis

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN