Meer rust in je dagen: 5 tips

rust

Raast het leven aan je voorbij? Breng rust en lucht in je dagen met deze vijf tips. 

 • Weekje zonder
  Chronisch tijd tekort? Leuk om een weekje (deze week?) uit te proberen: geen televisie en geen social media. Levert je hoogstwaarschijnlijk meer tijd op dan je denkt.
 • Leef in het nu
  Als je aandacht hebt voor het heden, betekent dat niet dat je helemaal stopt met denken over de toekomst of het verleden. Het betekent wel dat je er minder door wordt beheerst. En dan raak je er langzamerhand van doordrongen dat er eigenlijk maar één werkelijkheid is: het heden. Nu dus.
 • Houd het luchtig
  De toekomst schat je altijd rooskleuriger in dan-ie is. Gelukkig maar. Maar wel handig om er in je planning rekening mee te houden: ook na de vakantie heb je het weer druk, en ook over drie weken slibt je agenda weer dicht. Bedenk nu dus of je iets écht wilt, en doe het niet omdat je denkt dat je over drie maanden toch tijd genoeg hebt.
 • Reserveer vijf minuten
  Creëer dagelijks op een vast tijdstip een rustmoment van vijf minuten. Denk aan iets moois en schrijf het op in je dagboek. Wat ook kan: schrijf iets heel alledaags op. Wat je ontbijt was, wat je die ochtend op de radio hoorde, wat je aan hebt die dag. Juist die dingen vergeet je en zijn later leuk om terug te lezen.
 • Laat de tijd vliegen
  Wil je de tijd juist sneller laten gaan? Zorg dan dat je ergens volledig door in beslag genomen wordt. Als iets je volledige aandacht heeft, ben je je niet meer bewust van je gedachten en omgeving. De tijd vliegt en voor je het weet ben je weer een uur verder.

Meer lezen?

 • In onze Flow-special Hoe leef je het leven kun je meer lezen over wat vaker rust nemen.
 • Heb je behoefte aan meer tips om rust in je dagen te krijgen? Op 7 september start de online cursus Het leven kan anders. Door opmerkzaam te zijn, leer je wat er in je speelt, en ga je onderscheid maken tussen gedachten, emoties en gedrag. Daardoor blijf je vaker in het nu, in plaats van altijd maar vooruit en achteruit te leven. Én maak je bewustere keuzes en ontdek je: het kan ook anders. Hier lees je meer over de cursus.

Fotografie Chandra Oh/Unsplash.com

mindful autorijden
Lees ook: Stresskip achter het stuur? 3x tips om mindful auto te rijden
Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE