Meditatieoefening: hoe laat je gedachtes los?

meditatie oefening

Gedachtes, stress en emoties opmerken en weer laten gaan, daar draait het om bij meditatie. Deze oefening uit het boekje Mindfulness voor dummies kan hierbij helpen.

  1. Zoek een comfortabele houding. Je hoeft je ogen niet te sluiten als je dat niet wilt.
  2. Focus je nu op je lichaam. Voel je ergens fysieke spanningen? Welk deel voelt warm aan, en welk deel koud? Heeft de spanning een vorm, een kleur, een structuur? Wees je bewust van wat het is. Wat gebeurt er met de spanning zodra je je ervan bewust wordt? Wordt deze minder of blijft hij hetzelfde?
  3. Word je bewust van iedere emotie die je op dit moment raakt. Wat gebeurt er als je je daarop focust? Voel hoe sterk de emotie is. Belangrijk is dat je het gevoel niet probeert te laten gaan; want als het niet lukt, zorgt dit alleen maar voor meer spanning. Je bewust zijn van de emotie is genoeg. Laat ‘m zijn gang gaan en dan verdwijnt hij misschien vanzelf. En als dat niet zo is, zou je dan aan het gevoel kunnen wennen?
  4. Blijf nog even rustig zitten, doe je ogen eventueel weer open en ga verder met waar je mee bezig was.

Fotografie Chad Madden/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING