3x liefde voor kiwi’s

Onbijt met kiwi

Ze zijn gewoon lekker, en dat ze gezond zijn (met vitamine B, C en E én vezels) is mooi meegenomen. Maar dit zijn voor ons de echte drie redenen waarom we bij Flow gek zijn op kiwi’s.

  1. Mindful moment

    Van het eten van een kiwi kun je heel makkelijk een soort rustmomentje maken. Je hapt ‘m net wat minder makkelijk onderweg of snel tussendoor weg, zoals je dat met een appel of banaan doet. Alhoewel, je kunt hem prima eten met schil, waar extra veel vitamines en vezels in zitten. Maar er even voor gaan zitten vinden wij stiekem juist heel positief: dat zorgt voor een mooie kans op een mindful oplaadmoment voor jezelf.

  2. Kunstzinnig

    Heb je een kiwi wel eens goed bekeken? Hoe bijzonder eigenlijk, de kleuren en patronen van zo’n doormidden gesneden groene vrucht. Gebruik die vormen en kleuren eens als inspiratie voor tekeningen of een ander kunstwerk.

  3. In een sapje

    In zelfgemaakte sapjes, toetjes en ijsjes doet-ie het goed. In een fruitsalade, door de yoghurt of op pannenkoeken trouwens ook. Kook- en bakliefhebbers kunnen er dus alle kanten mee op. Pureren, in plakjes: het kan allemaal. Al blijft uitlepelen onze persoonlijke favoriet.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Zespri.

Op www.zespri.nl lees je nog meer over deze gelukmaker. Bijvoorbeeld over hoeveel vitamine C er precies in zo’n kiwi zit, en of je ze nou het beste kunt bewaren in de fruitschaal of juist in de koelkast.

Fotografie Kabir Kotwal/Unsplash

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE