Flow promo: Vriendsap belangrijker dan liefde

Lastige keuze: naar Parijs met je geliefde of een trip met vriendinnen? Volgens de Michigan State University hoef je daar niet langer over na te denken. In 2017 publiceerde William Chopik namelijk een onderzoek waaruit blijkt dat je met sterke vriendsappen langer én gezonder leeft. Eigenlijk ook wel logisch, want je vrienden kies je zelf. Zo kun je je omringen met mensen van wie je gelukkiger en gezonder wordt. Betekent natuurlijk niet dat je je geliefde of kinderen achter het behang hoeft te plakken, maar onderschat je fijne vrienden niet.

Lekker én lang leven

Wie investeert in goed gezelsap profiteert daar de rest van zijn leven van. Wist je dat een goede vriendsap net zo’n sterk positief effect op je leven heeft als stoppen met roken? Niet niks dus. Bovendien houden sociale contacten je langer scherp. Niks zo gezellig als op je tachtigste met je beste vrienden bij elkaar te zitten. Of dat nou in het bejaardentehuis of op Ibiza is. Maar dan moet je het wel even redden tot je tachtigste. Tijd voor wat gezonde levenskeuzes dus.

5 tips voor een lekker lang leven

  1. Investeer in je vrienden. Zorg dat je leven vol goed gezelsap zit. Neem een sportlidmaatschap, ga naar een kookworkshop, of organiseer een feestje of brunch. En kies je vrienden bewust. Net als je sapjes trouwens.
  2. Daag je brein uit. Pak bijvoorbeeld een vreemde taal of een muziekinstrument op. Neem danslessen. Of spreek eens iemand aan terwijl je boodsappen aan het doen bent. Vriendsap kan uit onverwachte hoek komen!
  3. Ga er vaker op uit. Frisse lucht en beweging zijn goed voor je. Neem er dus de tijd voor! En als je dat nou doet met je nieuwe boodsappenvriendin, dan sla je twee vliegen in één klap.
  4. Eet en drink meer fruit. Met de sappen en siropen van Van de Boom kom je een heel eind. Dan krijg je namelijk al het goede van fruit binnen, zonder kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen. En met 30% minder suiker. Dat is pas écht lekker leven. Check meteen even het recept voor vriendsap.
  5. Slaap voldoende. Geef je lichaam tussen de 7 en 9 uur slaap zodat het zichzelf kan herstellen. Hebben de kinderen je wakker gehouden? Of heb je een nachtje doorgehaald? Kies dan voor een powersapje. Daarnaast doet een avondje zonder telefoon (en What-Sap) ook wonderen voor je nachtrust.

Welke stappen je ook zet om langer en gezonder te leven, een sapje drinken met je vrienden is altijd een goed idee. De sappen & siropen van Van de Boom zijn namelijk vol van smaak en bevatten 30% minder suiker. Ook ideaal voor een grote kan limonade voor de kinderen terwijl jij je volgende vriendentrip aan het boeken bent. Van de Boom vind je gewoon in de supermarktsappen. Sorry, -schappen.     

van de boom

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten