Go and let go: Onthaasten begint al vóór je vakantie

Voor je goed en wel in dat afgelegen meertje plonst of de eerste stap van je wandelvakantie zet, kan voorpret nog weleens omslaan in vakantiestress. Deze tips helpen je relaxter op pad te gaan.  

Check check dubbelcheck

Welke spullen zitten vaak toch niet in je koffer, maar liggen nog thuis? Om het vervelende ‘ik heb het gevoel dat ik iets vergeten ben’ voor te zijn, hier de top vijf om af te vinken:

  1. Oplader: ook als je vaker offline gaat, blijft je mobiel onmisbaar.
  2. Fototoestel: ga je deze vakantie analoog fotograferen? Vergeet dan niet ook genoeg fotorolletjes mee te nemen.
  3. Boek: vooral niet op je nachtkastje laten liggen!
  4. Zwemkleding: ligt er misschien nog iets achter in de kast?
  5. Zonnebril: je dácht dat je hem in je tas had… ook zo een om dubbel te checken.

Oeps, vergeten!

Je boek net uit, of er onderweg achter gekomen dat je notitieboekje, toiletspullen of horloge nog op de keukentafel liggen? Geen zorgen, op Schiphol kun je gewoon op zoek naar iets nieuws. Met meer dan 100 winkels én 100 aanbiedingen vind je altijd wel wat je nodig hebt. 

Take me with you!

Extra fijn: via deze link krijg je vijf euro shopkorting die je mag uitgeven in de winkels van Luchthaven Schiphol. Dat is mooi meegenomen!

Wat mag mee?

Om herpakken bij de security te voorkomen, is het handig om te weten wat in de ruimbagage moet en wat mee mag in de handbagage:

In het ruim: spullen met een scherpe punt moeten mee het ruim in, net als stompe slagvoorwerpen. Verder zijn er douaneregels voor het in- en uitvoeren van drank, tabak, medicijnen, vlees en vis, (producten gemaakt van) beschermde dier- en plantsoorten en grote sommen geld.

Bij de hand: je mag maximaal 1 liter aan vloeistoffen in je handbagage meenemen, in verpakkingen van elk 100 milliliter. Kleinere of halfvolle verpakkingen mogen ook. Vergeet dus niet de zonnebrand van 1 liter uit je handbagage te halen.

Meer zomertips?

Op Schiphol.nl/summer vind je een handig overzicht met alle (bagage)regels en security-informatie, maar ook met shopinformatie, summer must-haves én de 5 euro shopkorting op Schiphol. Go and let go. Your summer starts now.

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE