Maartje van den Noort

In Flow Weekly #06 – onthaasten doe je zo – vind je een prent van een roodborstje bij een natuurweetje. Maartje van den Noort tekende het vogeltje. Een kort interview over haar werk.

IMG_20150126_142347.jpgHoe zou je je werk omschrijven?

“Mijn werk is eenvoudig van toon. Ik maak vooral lijntekeningen. Kleur voeg ik soms toe door middel van aquarelverf. Als ik verf, gebruik ik het liefst een vergrijsde tint en verder zwart als accent.”

Hoe ga je te werk bij een illustratie zoals dit roodborstje?

“Allereerst zoek ik mooie plaatjes van roodborstjes in boeken, tijdschriften of op internet. Ik print een zwart-wit versie van het vogeltje, pak dan fijn, dik papier en mijn 0.05 fineliners en begin na te tekenen. Vervolgens voeg ik wat kleur toe waar nodig.”

Wat inspireert je?

“De grillige schoonheid van de natuur en verder; vrienden, familie, muziek, boeken, design, en papier.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Dat ik zo vrij ben; als ik iets leuks bedenk om te gaan maken, dan kan dat bijna altijd wel. Daarnaast vind ik het grandioos dat andere mensen van mijn werk genieten. Dat is de kers op de taart.”

Waar werk je en hoe ziet je werkplek eruit?

“Ik werk in Amsterdam in een oud zeemanshuis, tegenover het scheepvaartmuseum. Vanaf huis is het acht minuutjes fietsen. Ik deel daar de ruimte met Sandra Turina, een sieradenontwerpster. De ruimte is vrij hoog met aan twee kanten hoge ramen, lekker licht. In de zomer kunnen we onze balkondeuren opengooien. Het is een oud gebouw, maar juist daardoor heel sfeervol.”

DSC_0171.JPG

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN