Move over, kant-en-klare muffins uit de supermarkt. Online editor Bente ontdekt dat zelf maken een stuk lekkerder, leuker en gezonder is. Vier recepten voor muffins.
Een beetje klaar ben ik ermee: al die pakjes en zakjes uit het schap, ingrediënten met moeilijke namen die ik niet eens herken, het snel wegwerken van iets zonder er echt van te genieten. Als onderdeel van mijn poging tot langzamer leven, ben ik aan het bakken en koken geslagen. Nu wéét ik wat ik uiteindelijk in mijn mond stop en herken ik de ingrediënten ook. Fijn, wel.
Daar komt bij dat zelfgemaakt altijd beter smaakt dan dit-is-een-jaar-houdbaar-geen-idee-hoe-dat-kan-voedsel. Ik bakte al mijn eigen cruesli, paneerde zelf mijn (vegetarische) vlees en nu ben ik op de muffin-tour. Ik maak er zo veel dat de helft naar de buren gaat en toen ik laatst weer tupperware in de handen van mijn vriend stopte, zei hij: ‘Nee Bent, niet weer. Ik houd het niet meer bij.’ Luxeprobleem, noemde ik het. Afijn, hier vier recepten voor homemade muffins die ik heb geprobeerd en wil proberen.
4 recepten voor muffins (met natuurlijke ingrediënten)
Bananenbroodmuffins van Zonderzooi
Volgens Dalí van de blog Zonderzooi zijn deze muffins zoet, zitten ze vol vezels en geven ze een verzadigd gevoel. Kom maar door. Je maakt ze met onder andere havermout, dadels en natuurlijk banaan. Extra lekker als de bananen al een beetje bruin zijn, want nog zoeter.
Volkoren muffins met amandel en blauwe bessen van Laura’s Bakery
Lekker volkoren, deze baksels van Laura’s Bakery. Er gaan blauwe bessen in en ook amandelen en vanille-extract. Wil je écht voor homemade gaan, dan kun je dat extract ook zelf maken.
Fotografie Zonderzooi & Laura’s Bakery
Carrotcakemuffins van Chickslovefood
Voor als je zin hebt in worteltaart, maar dan anders. Inclusief wortelen en Griekse yoghurt, exclusief ingrediënten met gekke namen. Wil je de muffins nog wat zoeter maken, dan kun je nog wat honing en dadels toevoegen.
Muffins met frambozen van Uit Paulines keuken
Receptje voor de zomer wel, deze muffins met frambozen en kokos. Er gaat ook nog havermout, banaan en amandelmelk in, plus nog wat ingrediënten. Liever glutenvrij? Vervang de havermout dan voor glutenvrije havermout.
Fotografie Chickslovefood & Uit Paulines keuken
Tekst Bente van de Wouw Illustratie Femme ter Haar
Gepubliceerd op 8 juni 2023