Wandelen van A tot Z: in 250 kilometer van Amsterdam naar Zieuwent in de Achterhoek

wandelen van a tot z

Wandelen van A tot Z, en dan letterlijk. Tijdens deze veelzijdige wandelroute van maar liefst 250 kilometer wandel je in twaalf etappes van Amsterdam naar Zieuwent.

Deze wandeltocht begint in hartje Amsterdam. Vanuit het Vondelpark loop je via Muiden en de waterlinie richting Flevoland. Vervolgens doe je de bosrijke Veluwe aan en loop je via onder andere Arnhem richting de Achterhoek, tot je aankomt in Zieuwent. Van A tot Z, dus. En dwars door Nederland.

Afwisselend landschap

Onderweg loop je niet alleen door lieflijke dorpjes, maar ook langs zandverstuivingen, heidevelden, stadse omgevingen en bos. Genoeg te zien dus, in die twaalf etappes. Gemiddeld loop je zo’n 15 tot 25 kilometer per dag. Vind je dat te veel of wil je het gewoon wat rustiger aan doen? Dan kun je er ook voor kiezen om de tocht in meerdere etappes te lopen.

De tocht is fijn om in één keer te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem in stukjes te hakken en te gaan lopen wanneer jij daar zin in en tijd voor hebt. Meer informatie vind je op de website van deze route.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Frank Holleman/Unsplash.com
Gepubliceerd op 19 mei 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN