5 tips om je hoofd even pauze te geven

pauze

Misschien herken je het wel. Soms ren je maar door of vergeet je, terwijl je werkt achter je laptop, helemaal om pauze te nemen. Deze dingen, uit een artikel van Huffpost, kun je doen in een pauze van vijf minuten. 

  1. We houden van het maken van to-do lijstjes, maar soms is het ook fijn om iets van die lijst even los te laten. Wat kan je doorschuiven naar morgen? En welke gedachtes kun je doorschuiven naar het einde van de week? Door je te verlichten van bepaalde dingen creëer je weer meer ruimte in je hoofd.
  2. Een ademhalingsoefening kan soms wonderen doen voor stress en een onrustig gevoel. Adem vijf minuten eens rustig in en uit, of probeer deze ademhalingsoefeningen.
  3. Zet je favoriete nummer aan (en doe er misschien zelfs een dansje bij).
  4. Ga naar buiten voor een wandeling. Als je een stuk gaat lopen, hoef je niet per se een uur weg te zijn, een ‘blokje om’ kan ook al heel fijn zijn.
  5. We schreven er al eens eerder over in dit artikel; het kan fijn zijn om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. De zon die schijnt, het fijne gesprek dat je ’s ochtends had met je partner, of iets anders.

Eigenlijk weten we het misschien ook wel: na die vijf minuten pauze zijn we soms weer veel geconcentreerder of scherper. Hoog tijd om eens vaker aan onze mentale gezondheid te denken.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Bron Huffpost  Fotografie Beetje

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training ga je zorgen voor jezelf. Je neemt de tijd om je af te vragen hoe het echt met je gaat en je last rust- en reflectiemomenten in.

BEKIJK DEZE TRAINING